Szemétbe dobott E.T. figurákkal gyűjtött pénzt egy pesti kávézó

Ki az, aki egyszerre több mint 100 darab fröccsöntött E.T figurát dob ki lomtalanításkor? Bár erre a kérdésre talán sosem kapunk választ, a kis űrlények végül nem a szemétégetőben végezték, hanem egy nemes cél érdekében kerültek új gazdához.

Nemrégiben tartottak lomtalanítást Budapest több belvárosi kerületében is. A Hivatal kávézó munkatársai az egyik utcában több száz darab fröccsöntött E.T figurára lettek figyelmesek, ahelyett pedig, hogy az utcán hagyták volna a hulladéknak szánt játékokat, megtisztították őket, és a Hivatalban kezdték el árulni jelképes összegért. A kis űrlényeknek akkora sikere lett, hogy összesen 140 ezer forintnyi bevételt produkáltak, a befolyt összeget pedig a Hivatal a Budapest Bike Maffiának és a Heti Betevő Egyesületnek ajánlotta fel.

Bezsákolva mutattak a világűr felé szegények és telefonáltak volna haza de:

a kávézó dolgozói nem hagyták az enyészetnek, kirakták a pultra, asztalokhoz, és azt kérték a vendégektől, hogy adjanak egy-egy ítiért annyit és amennyit akarnak. Azt pedig felajánlják jótékony célra. A vendégek benne voltak a buliban és most a két szervezet munkáját támogatták a fent említett összeggel.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Hivatal és a Budapest Bike Maffia tartogat még néhány E.T. figurát azok számára, akik szeretnének egyet saját otthonukba/bringájukra egyet. December 18-án a Madách téren a Bike Maffia 100-as buliján még hozzá lehet jutni a játékokhoz.

Címlap: Comcast/ YouTube


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek