Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hihetetlen, de igaz! Maffiózókat és terroristákat is fogva tartó börtönben nyitottak éttermet

Az ételeket a rabok készítik, és szolgálják fel, a menüt pedig hivatásos szakácsok állítják össze. Ti kipróbálnátok egy ilyen éttermet?

Az elítéltek által üzemeltetett, nyilvános vendéglő nyílik a hírhedt római Rebibbia börtönben, ahol maffiózókat, terroristákat és más veszélyes bűnözőket tartanak fogva szigorú őrizet mellett. Az Uccelli in gabbia (Madarak kalitkában) nevű étteremben a fogvatartottak készítik el az ételeket, ők is szolgálnak fel, de csak olyanok, akik csekélyebb súlyú bűncselekmény miatt kerültek rács mögé, és nem számítanak veszélyesnek. A felszolgált ételekhez használt alapanyagok egy részét is a börtönben állítják elő. A menüt hivatásos szakácsok állítják össze – írja az MTI.

A La Repubblica című római lap szerint a 80 férőhelyes börtönvendéglő egyelőre csak pénteki napokon és csak június-júliusban működik. Aki itt akar étkezni, annak legalább három napra előre kell helyet foglalnia, és okostelefont vagy kamerát nem vihet be.

Az éttermet a fegyintézet azon kertes részében alakították ki, ahol hozzátartozóikkal találkozhatnak az elítéltek. Az étteremet azonban a fogvatartottak családtagjai nem látogathatják, sem olyanok, akiket valamilyen okból nyilvántart a rendőrség.

A kezdeményezéssel lehetőséget akarunk adni az elítélteknek, hogy dolgozzanak, és fel akarjuk számolni azt az előítéletet is, hogy a bűnözők menthetetlenek – mondta Luciano Pantarotto, a börtönéttermet működtető Men at Work szociális szövetkezet elnöke.

Olaszországban nem az Uccelli in gabbia az egyetlen börtönben működő étteremben. 2015-ben, Milánóban nyílt meg az ország első ilyen étterme, az InGalera.

Ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!