A hét szakácsa: Timi Poppins

Eheti kiemelt szakácsunk, Timi Poppins imádja az olasz konyhát. Ügyel arra, hogy otthon soha ne hiányozzon egyik kedvenc hozzávalója sem. Fűszernövényeit kis kertjében neveli.

A „Timi Poppins” fantázianevet olaszországi kalandom során találtam ki, amikor 1 éven keresztül Ligúriában éltem, és Mary Poppinshoz hasonlóan gyerekekre vigyáztam. Gasztronómiai élményekkel bőven el voltam látva az olasz családban, a Mamma minden este friss hozzávalókból készített egészséges és ízletes vacsorát, ha pedig ő nem ért rá, a nagymama dobott össze egy 4-5 fogásos kis lakomát. Amikor csak tudtam, figyelmesen lestem el tőlük a konyhatechnikákat, a fűszerezési tippeket, és azt, hogy hogyan dolgozzák fel a hozzávalókat, és milyen praktikusan módszerekkel tartósítják a fel nem használt, de később fogyasztható ételeket.

Timi Poppins szakács

Hazatértemkor az én családomban is próbáltam bevezetni az „egyszerű, de nagyszerű” főzés technikáját, feltöltöttem a spájzt fűszerekkel és olaszos hozzávalókkal. Ami sosem hiányozhat itthonról: a tészta, az oregánó, az olívaolaj, a fokhagyma és természetesen a parmezán!

Ezeket olvastad már?

A főztjeim annyira tetszettek az itthoni közönségnek, hogy elhatároztam, megosztom a barátaimmal és ismerőseimmel a receptjeimet. Receptblogom címét, melyet megtaláltok szakácsoldalamon, 1,5 éve indítottam. Mára 58 saját recept szerepel rajta, és ezek legjobbjait a NoSalty-ra is feltöltöttem. Idő közben másik hobbimnak is hódolhattam, az ételfotózásnak, szerintem egyre szebb és profibb képeket sikerül csinálnom, de természetesen van még hova fejlődnöm.

Ezeket olvastad már?

Egyik jövőbeli célom az, hogy több időt tudjak szakítani a főzésnek és sütésnek, még több új, egészséges, kreatív receptet tudjak készíteni, fotózni, és ha már kellőképpen felkészültem rá lelkileg, szeretnék videórecepteket is publikálni. Remélem a NoSalty-n erre is lehetőség lesz majd ;)

Hozzászólások (1)

witch

Kedves Timi! Gratulalok a Het szakacsa cimhez! Gyonyoruek a fotok a gusztusosan elkeszitett etelekrol. A videorecept nagyon jo otlet, mert ugy jobban megertunk egy receptet, mintha csak le van irva. Nem mondom, hogy minden etelnel fontos, de elofordul azert. A gyerekek nem hianyoljak Miss Poppins-t? Nekem hianyozna egy ilyen ugyes kis nanny. Az olaszok, hogy hivjak? udv:witch

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.