A hét szakácsa: Timi Poppins

Eheti kiemelt szakácsunk, Timi Poppins imádja az olasz konyhát. Ügyel arra, hogy otthon soha ne hiányozzon egyik kedvenc hozzávalója sem. Fűszernövényeit kis kertjében neveli.

A „Timi Poppins” fantázianevet olaszországi kalandom során találtam ki, amikor 1 éven keresztül Ligúriában éltem, és Mary Poppinshoz hasonlóan gyerekekre vigyáztam. Gasztronómiai élményekkel bőven el voltam látva az olasz családban, a Mamma minden este friss hozzávalókból készített egészséges és ízletes vacsorát, ha pedig ő nem ért rá, a nagymama dobott össze egy 4-5 fogásos kis lakomát. Amikor csak tudtam, figyelmesen lestem el tőlük a konyhatechnikákat, a fűszerezési tippeket, és azt, hogy hogyan dolgozzák fel a hozzávalókat, és milyen praktikusan módszerekkel tartósítják a fel nem használt, de később fogyasztható ételeket.

Timi Poppins szakács

Hazatértemkor az én családomban is próbáltam bevezetni az „egyszerű, de nagyszerű” főzés technikáját, feltöltöttem a spájzt fűszerekkel és olaszos hozzávalókkal. Ami sosem hiányozhat itthonról: a tészta, az oregánó, az olívaolaj, a fokhagyma és természetesen a parmezán!

Ezeket olvastad már?

A főztjeim annyira tetszettek az itthoni közönségnek, hogy elhatároztam, megosztom a barátaimmal és ismerőseimmel a receptjeimet. Receptblogom címét, melyet megtaláltok szakácsoldalamon, 1,5 éve indítottam. Mára 58 saját recept szerepel rajta, és ezek legjobbjait a NoSalty-ra is feltöltöttem. Idő közben másik hobbimnak is hódolhattam, az ételfotózásnak, szerintem egyre szebb és profibb képeket sikerül csinálnom, de természetesen van még hova fejlődnöm.

Ezeket olvastad már?

Egyik jövőbeli célom az, hogy több időt tudjak szakítani a főzésnek és sütésnek, még több új, egészséges, kreatív receptet tudjak készíteni, fotózni, és ha már kellőképpen felkészültem rá lelkileg, szeretnék videórecepteket is publikálni. Remélem a NoSalty-n erre is lehetőség lesz majd ;)

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...