A hét szakácsa: Tésztásfül

Amikor felkértek a hét szakácsának, a boldogságom határtalan volt! Szeretném megmagyarázni örömöm. 

Kifli Tésztásfül konyhájából recept

Három évvel ezelőttsúlyos agyvérzést kaptam. Amikor hazakerültem, nem tudtam, mit kezdjek az életemmel. Rengeteget gondolkodtam, hiszen a szakmám, az életvitelem gyökeresen megváltozott. A jobb oldalamon petyhüdt bénulással szenvedek most is. Egyedüli ami maradt, a kedvenc hobbim: a főzés, a sütés, a konyha! Megerőltető, de ebben látom azt, amiben örömöm lelem.

Ezeket olvastad már?

Fél kézzel, lelkesedéssel írom meg most is a levelem. Az ételeket is így készítem el! Meglepő, de igaz - senkit nem engedek segíteni a családból. Emiatt is ez a legnagyobb kitüntetés Tőletek!

A konyhában kiemelt kedvenc nincs. Amit készítettem, azt lelkesedéssel, hiszen nekem, a mozgássérültnek ez a legnagyobb teljesítmény. A családomtól mindig izgatottan várom az elismeréstA fiam a legnagyobb kritikus. Amikor finomat készítek, ennyit mond: "ezt a jövő héten is készítsd el!" Örülök minden dicsérő mondatának.

Tésztásfül receptjei

A családban sok sztori volt, sőt vita is. "Mi legyen a kaja?" A gyerek volt az első mindég számomra!Régen is belekóstoltam a konyhaművészetbe, mert szerettem akkoriban is, a betegségem előtt.

A főzés alapjait édesanyámtól tanultam. Régen, mikor gimnáziumba jártam, az ő betegsége juttatott a konyhába. Akkoriban - és most is - nevetnek rajtam, amikor megemlítem: "emlékeztek a tanuló időre?" Bizony, volt olyan, amikor nem igazán sikerült, de egy 16 évesnek talán megbocsátható.

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.