A hét szakácsa: Rumiszivi

Mint mindenkinek, az első konyhai emlékem nekem is az édesanyám főztjéhez, sütijéhez kapcsolódik. Mindig úgy gondoltam, hogy én sose leszek olyan jó szakács, mint Ő.

Rumiszivi receptjei

Mikor regisztráltam ezen az oldalon, eszembe se jutott, hogy egyszer én is lehetek aHét szakácsa. Úgy gondoltam, hogy ezt amegtisztelő címet csak olyan érdemelheti ki, aki sokkal jobban, sokkal többet, sokkal egészségesebbet főz, süt, mint én.

Mint mindenkinek, az első konyhai emlékem nekem is az édesanyám főztjéhez, sütijéhez kapcsolódik. Mindig úgy gondoltam, hogy én sose leszek olyan jó szakács, mint Ő. Édesanyám fiatalon meghalt, így az apuval maradtunk. Apu idővel elsajátította a főzés tudományát, de főleg olyan „emberes“ ételekét készített, amit aférfiak nagyon szeretnek: szalonna, kolbász, sonka, hurka, oldalas, csülök jó erős tormával, sok vöröshagymával, fokhagymával, újhagymával...ezt még ma is nagyon szeretem!

Kivi sütemény Rumiszivi konyhájából

Aztán férjhez mentem, és unalmas lett a régi, betanult ételek állandó körforgása. Erre az oldalra azért regisztráltam, hogy újat tanuljak. Itt sikerült fortélyokat, tapasztalatokat gyűjtenem, amit most megköszönnék Nektek kedves szakácstársai: mindenkinek egy nagy köszönöm, minden egyes szakácsnak, hozzászólónak! Nélkületek most nem lennék itt! Formáltátok, alakítottátok az ízlésvilágom, az egészségesebb ételekhez való viszonyom. Sok új fűszer használatára buzdítottatok, a sok finom recept kipróbálásra csábított. Számomra kinyílt egy új, élvezetes világ, ami által (talán) én is jobb szakács lettem.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!