Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Pimkie

E heti kiemelt szakácsunk: Pimkie, alias Andi inkább a sütikészítést kedveli. Most megmutatjuk, hogy másban is remekel. Ismerjétek meg!

Már kiskoromban is érdekeltek a konyhai tevékenységek: nagyobb örömöt jelentett számomra, ha Anyukám – akitől a legtöbb főzési ismeretem származik – megengedte, hogy én panírozhassam a húst, vagy én tegyem bele a süti tésztájába az 1 kanál tejfölt, mint az elkészült ételek elfogyasztása.

Az első finomság, amit önállóan készítettem el úgy nagyjából 12 éves korom körül, az a palacsinta volt, majd ezt követték a különféle kekszek. A mai napig gyakrabban készítek süteményeket, mint főételeket. A kelt tészták összeállításába sajnos meglehetősen nehezen jöttem bele, az első adag fánkom a kukában landolt, de szerencsére már ez is alakul. Örömmel tölt el, ha főztömmel elkápráztatom azt, aki fogyaszt belőle.

Csodás levesek Pimkie konyhájából

Munkámból kifolyólag számos híres magyar chef ételcsodáját volt már szerencsém megkóstolni, egy-egy merész ízkompozíció mindig ámulatba ejt: az egyik ilyen alkalommal szerettem meg Bíró Lajos éttermében a tökfőzeléket, amit addig semmilyen formában nem voltam hajlandó elfogyasztani. Ebből is látszik, hogy a konyha valóban egy olyan hely, ahol aki igazán akar, az képes varázsolni!

Szárnyaló főétkek, akár karácsonyra is, Anditól

A legvidámabb konyhai emlékem az egyik karácsonyi készülődés idejére tehető: Anyukámmal mézeskalácsot díszítettünk. Szerintem még soha, egyetlen grafikus, a legvadabb álmában sem látott olyan kreálmányokat, szörnyeket, mint amiket nekünk akkor sikerült elkészítenünk, de számomra valahogy mégis azok voltak a legtökéletesebb sütik…

Sok süti Anditól

Szívesen készítek különleges, időigényes ételeket, érdekelnek a különféle nemzetek jellegzetességei. Júliusban volt szerencsém Kanada keleti partvidékére utazni, megismerkedni az étkezési szokásaikkal - terveim szerint hamarosan 1-2 ottani recepttel is előállok itt, a Nosalty-n."

...és őket ismered már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!