A hét szakácsa: BeePoo

Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.

BeePoo szakács

Egy apró vágyam teljesült, mikor felkértek, hogy én legyek a hét szakácsa. Konyhai karrierem is kiskoromban kezdődött (nem mintha most olyan öreg lennék.)

Szerencsés vagyok, mert a sütési alapokat a dédimtől tanulhattam meg, aki még a mai napig tiszteletreméltóan, aktívan tevékenykedik a konyhában 80 év fölött. Ő volt, aki megsütötte azt a süteményt, amit én találtam ki kisgyerekként. Ez sima piskóta volt, rajta főzött vaníliakrémmel, tejszínhabbal és csokimázzal. Ezt a süteményt kereszteltük a nevem után „Ramóna tortának”.

Ezeket olvastad már?

Még most is a sütés a szívem csücske, bár szívesen főzök is. A családban a tortakészítésnek is nagy hagyománya van, minden tortát apukámmal együtt sütünk. Ez mára olyan erős szokássá vált, hogyha valamelyik testvérem ilyenkor bejön a konyhába és segíteni szeretne, én durcás gyerek módjára megsértődöm.

Ezeket olvastad már?

Mindig új kihívásokat keresek, nem félek kipróbálni új dolgokat és alapanyagokat. Az új projektem az igazi, házi leveles-vajas tészta, amiből croissant-t fogok sütni.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek