A hét szakácsa: BeePoo

Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.

BeePoo szakács

Egy apró vágyam teljesült, mikor felkértek, hogy én legyek a hét szakácsa. Konyhai karrierem is kiskoromban kezdődött (nem mintha most olyan öreg lennék.)

Szerencsés vagyok, mert a sütési alapokat a dédimtől tanulhattam meg, aki még a mai napig tiszteletreméltóan, aktívan tevékenykedik a konyhában 80 év fölött. Ő volt, aki megsütötte azt a süteményt, amit én találtam ki kisgyerekként. Ez sima piskóta volt, rajta főzött vaníliakrémmel, tejszínhabbal és csokimázzal. Ezt a süteményt kereszteltük a nevem után „Ramóna tortának”.

Ezeket olvastad már?

Még most is a sütés a szívem csücske, bár szívesen főzök is. A családban a tortakészítésnek is nagy hagyománya van, minden tortát apukámmal együtt sütünk. Ez mára olyan erős szokássá vált, hogyha valamelyik testvérem ilyenkor bejön a konyhába és segíteni szeretne, én durcás gyerek módjára megsértődöm.

Ezeket olvastad már?

Mindig új kihívásokat keresek, nem félek kipróbálni új dolgokat és alapanyagokat. Az új projektem az igazi, házi leveles-vajas tészta, amiből croissant-t fogok sütni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Meleg előételek karácsonyra

Ha az első fogást sem hidegen tálalnád, akkor válasz valamilyen meleg előételt karácsonyra. Ezek alapból egy kicsit különlegesebbek, így biztosan elkápráztatod majd a vendégsereget velük.

Nosalty

További cikkek