Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: BeePoo

Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.

Egy apró vágyam teljesült, mikor felkértek, hogy én legyek a hét szakácsa. Konyhai karrierem is kiskoromban kezdődött (nem mintha most olyan öreg lennék.)

Szerencsés vagyok, mert a sütési alapokat a dédimtől tanulhattam meg, aki még a mai napig tiszteletreméltóan, aktívan tevékenykedik a konyhában 80 év fölött. Ő volt, aki megsütötte azt a süteményt, amit én találtam ki kisgyerekként. Ez sima piskóta volt, rajta főzött vaníliakrémmel, tejszínhabbal és csokimázzal. Ezt a süteményt kereszteltük a nevem után „Ramóna tortának”.

Sütik Ramóna konyhájából

Még most is a sütés a szívem csücske, bár szívesen főzök is. A családban a tortakészítésnek is nagy hagyománya van, minden tortát apukámmal együtt sütünk. Ez mára olyan erős szokássá vált, hogyha valamelyik testvérem ilyenkor bejön a konyhába és segíteni szeretne, én durcás gyerek módjára megsértődöm.

Sós összeállítás a'la BeePoo

Mindig új kihívásokat keresek, nem félek kipróbálni új dolgokat és alapanyagokat. Az új projektem az igazi, házi leveles-vajas tészta, amiből croissant-t fogok sütni.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!