A hét szakácsa: Kriszti

E heti kiemelt szakácsunk, Kriszti mániákusan gyűjti a recepteket, egy nagy szekrényt meg tudna tölteni velük. Imád ajándéktortákat és más sütiket készíteni. Ismerjétek meg!

A konyha-, szakács- és cukrászművészet iránti szeretet már gyerekkoromban körül lengett. Gyerekként folyamatosan az anyukám szoknyája mellett álltunk, és kis kuktaként egész pici korunktól kezdve ott tüsténkedtünk a konyhában.

Kriszti szakács

Aztán anyaként a gondoskodást, később a menekülést jelentette a sütés-főzés, majd a válásom után új boldog évek jöttek, és a mostani páromnak köszönhetően ismét elememben vagyok, ráadásul most már támogatással készítem az finomságokat, hiszen Ő teljes mellszélességgel kiáll mellettem, és elfogadja megszállottságomat.

Ezeket olvastad már?

Egyébként az én családomban a mai napig nagy szerepe van az evésnek, hiszen egy szépen megterített asztal, a finom ételek, az illatos sütemények az otthon melegét jelentik.

Nálunk a nagy ünnepek, vagyis Karácsony, Húsvét, névnapok, születésnapok, családi összejövetelek idején a szüleimnél a mai napig együtt van a család, egy-egy nap mindenki nálunk gyűlik össze, mindenki lerakja a saját kézzel készített finomságát az asztalra, és persze együtt örülünk az ünnepeknek.

Ezeket olvastad már?

Az én reszortom általában a sütemények, torták készítése, egy-egy ünnep nem múlhat el az én tortáim nélkül. Az évek során hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés szeretete, így a családtagok ajándékba gasztromeglepetést kapnak, persze legjobban a névnapi, szülinapi tortákat várják.

Ezeket olvastad már?

Amikor kezdett hobbimmá válni a kreatívkodás, abban az időben találtam rá a ti oldalatokra, amin jobbnál jobb ötleteket találtam, aztán nagy levegőt véve beküldtem az első receptemet képpel felturbózva, és izgatottan vártam a hatást. Végül az évek alatt összegyűjtött receptek tárolására lassan kicsinek bizonyult a konyha. Egyik ilyen felfedezésemen felbuzdulva - és két hét kényszerpihenő alatt, míg az ágyat nyomtam - nekiláttam a receptjeim digitalizálásának is, gondoltam kipróbálom a gasztroblog világát, már jópár receptem megjelent rajta, de még csak ismerkedem az ízével - na meg teljesen laikusként próbálgatom a szárnyakat. Gondoltam, ha más nem, a saját elektronikus receptkönyvem elkészül, és nem kell a kis cetliket a lakás különböző polcain keresgélni,

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!