A hét szakácsa: Laura36

Eheti kiemelt szakácsunk: Laura imád főzni, új dolgokat kipróbálni. Szerénytelenül állíthatja, hogy nagyon jól megy neki. Nem csoda, papája tanította tökéletesen szeletelni!

Már kiskorom óta érdekel és kikapcsol a főzés, szeretem nézni és hallani hogy ízlik a főztöm… azt hiszem aki szakácsként itt van a NoSaltyn, ezt nagyjából így gondolja.

Laura36 szakács

Mindezeken túl elkezdtem gondolkozni, hogy vajon mikor és hol dőlt el, hogy engem érdekel a főzés. 3 dologgal tudom ezt magyarázni (kell egyáltalán magyarázni? J ).Szóval az első emlékeim között az van, ahogy nagypapám igyekszik megtanítani, hogyan kell a zöldségeket mértani pontossággal felaprítani ugyanolyan méretű és formájú darabokra. Mert az úgy szép, mert úgy fő meg egyenletesen, és csak mert Ő ilyen. Én pedig próbáltam mindenben utánozni, és végül már egész ügyesen daraboltam a répát, krumplit, hagymát.

Ezeket olvastad már?

Ehhez kapcsolódóan tizenéves korom környékén virágzott a Jamie Oliver-projekt, mindenhonnan Ő folyt, akkoriban robbant be a köztudatba. Én pedig lelkesen néztem, hogy milyen laza, milyen ügyes technikával aprítja a hagymát. Akkoriban bárki is főzött otthon, a biztos dolog az volt, hogy én aprítottam a hagymát. Egyrészt tanulgatva a Jamie Oliver féle technikát, másrészt beleépítve a Papa-féle azonos kiskocka méretet. Azt hiszem hagymavágásban egész jó vagyok.

Ezeket olvastad már?

A második dolog az, hogy nálunk a családban Anya és Apa is jól főz, szóval nem éttermi menün nevelkedtem, hanem tisztességes házikoszton.A harmadik, és egyben szerintem legfontosabb dolog, hogy – minden eredendő szerénységem ellenére - jól főzök. Ez van. Sokat tanultam, olvasgattam, érdeklődtem a téma iránt, próbálkoztam, gyakoroltam, de az az igazság, hogy magamtól is jól ment a főzés.

Ezeket olvastad már?

Szeretek kísérletezni, próbálkozni, próbálom a magam ízlése szerint alakítani a recepteket. Ehhez nagyon jó ötleteket szokott adni a NoSalty, ha keresek egy receptet, akkor nem a keresőbe írom be, hanem azonnal az oldalra jövök, és szinte biztos, hogy megtalálom azt, amit keresek.

Vodkazselé recept

Sokszor csak fél füllel hallok a tévéből egy receptet, vagy csak látok egy ételfotót, és megpróbálom reprodukálni. Nyilván ezekhez a próbálkozásokhoz kapcsolódóan még jó pár hasonló cikket meg tudnék írni –váltogatva a vicces, sikeres, kínszenvedős, bénázós fajtákat.Summa Summarum: remélem a NoSalty-n bóklászó embereknek is tetszik néhány receptem, tényleg jó érzés tudni, ha más ez alapján főz. És hogy miért olyan fontos ez? A legelső mondat miatt.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek