A hét szakácsa: Laura36

Eheti kiemelt szakácsunk: Laura imád főzni, új dolgokat kipróbálni. Szerénytelenül állíthatja, hogy nagyon jól megy neki. Nem csoda, papája tanította tökéletesen szeletelni!

Már kiskorom óta érdekel és kikapcsol a főzés, szeretem nézni és hallani hogy ízlik a főztöm… azt hiszem aki szakácsként itt van a NoSaltyn, ezt nagyjából így gondolja.

Laura36 szakács

Mindezeken túl elkezdtem gondolkozni, hogy vajon mikor és hol dőlt el, hogy engem érdekel a főzés. 3 dologgal tudom ezt magyarázni (kell egyáltalán magyarázni? J ).Szóval az első emlékeim között az van, ahogy nagypapám igyekszik megtanítani, hogyan kell a zöldségeket mértani pontossággal felaprítani ugyanolyan méretű és formájú darabokra. Mert az úgy szép, mert úgy fő meg egyenletesen, és csak mert Ő ilyen. Én pedig próbáltam mindenben utánozni, és végül már egész ügyesen daraboltam a répát, krumplit, hagymát.

Ezeket olvastad már?

Ehhez kapcsolódóan tizenéves korom környékén virágzott a Jamie Oliver-projekt, mindenhonnan Ő folyt, akkoriban robbant be a köztudatba. Én pedig lelkesen néztem, hogy milyen laza, milyen ügyes technikával aprítja a hagymát. Akkoriban bárki is főzött otthon, a biztos dolog az volt, hogy én aprítottam a hagymát. Egyrészt tanulgatva a Jamie Oliver féle technikát, másrészt beleépítve a Papa-féle azonos kiskocka méretet. Azt hiszem hagymavágásban egész jó vagyok.

Ezeket olvastad már?

A második dolog az, hogy nálunk a családban Anya és Apa is jól főz, szóval nem éttermi menün nevelkedtem, hanem tisztességes házikoszton.A harmadik, és egyben szerintem legfontosabb dolog, hogy – minden eredendő szerénységem ellenére - jól főzök. Ez van. Sokat tanultam, olvasgattam, érdeklődtem a téma iránt, próbálkoztam, gyakoroltam, de az az igazság, hogy magamtól is jól ment a főzés.

Ezeket olvastad már?

Szeretek kísérletezni, próbálkozni, próbálom a magam ízlése szerint alakítani a recepteket. Ehhez nagyon jó ötleteket szokott adni a NoSalty, ha keresek egy receptet, akkor nem a keresőbe írom be, hanem azonnal az oldalra jövök, és szinte biztos, hogy megtalálom azt, amit keresek.

Vodkazselé recept

Sokszor csak fél füllel hallok a tévéből egy receptet, vagy csak látok egy ételfotót, és megpróbálom reprodukálni. Nyilván ezekhez a próbálkozásokhoz kapcsolódóan még jó pár hasonló cikket meg tudnék írni –váltogatva a vicces, sikeres, kínszenvedős, bénázós fajtákat.Summa Summarum: remélem a NoSalty-n bóklászó embereknek is tetszik néhány receptem, tényleg jó érzés tudni, ha más ez alapján főz. És hogy miért olyan fontos ez? A legelső mondat miatt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Szívecskés linzer

Kezdd mandulás linzerrel vagy másképpen szívecskés keksszel a Valentin napot! Vagy készítsd el ezt az omlós finomságot bármelyik hétköznap fél óra alatt. Nyomd bele az ujjad a nyers ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...