A hét szakácsa: Katharosz

Régóta szakács a NoSaltyn és az életben is: katharosz nagyon örült A hét szakácsa címnek, most az ő történetét olvashatjátok, melyben elárulja, melyik a kedvenc receptje. 

Mirindás kocka recept

Bevallom, nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a megtisztelő felkérést, egyben egy kicsit megijedtem, hogy vajon a rengeteg finomság közül melyik receptre essen a választás.Kis töprengés után hamar meglett a kedvenc: rozmaringos csirke. Erre nagyon büszke vagyok, mivel ez saját kreáció.

Egy hétvégi ebéd kapcsán született a meglévő alapanyagok felhasználásával. A család unta a megszokott ízeket, valami újra vágytunk, így főztem ezt az egytálételt, ennek már jó pár éve.

A sütés-főzés mára már a szenvedélyemmé vált, ez szinte észrevétlenül történt velem.Nagyon sok kedvenc süteményem és ételem van. Mégis amire a legszívesebben emlékszem, melyeket kezdő háziasszonyként az inspirációt adták: kókuszkocka, sakkos sütemény, zserbó, milánói makaróni, falstaff, és a palócleves.

Katharosz receptjei

Egy kedves történet: a fiam érettségi bankettjén, a családdal és a barátokkal közösen ünnepeltünk, a sok finomság mellett kedveskedni szerettem volna néhány pörköltrajongónak, és elkészítettem a csülkös köröm specialitásomat bográcsban. A vége az lett, hogy még a finnyáskodók sem akartak kimaradni belőle, és azóta is kedvenc ételük.

Hitvallásom: „nincs benne semmi rossz, csak jó lehet”. A legegyszerűbb étel is lehet fenséges, ha szívvel és szeretettel készítjük.

A hét szakácsa rovat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hozzászólások

Zsuzsamama56

Gratulálok,és boldog újévet is szeretnék kívánni ezúton neked kedves Katharosz!

pussycat

Kedves Katharosz! Mar nagyon kierdemelted ezt a cimet, gratulalok hozza es boldog ujevet kivanok! Veronika

csklara

Klára. Gratulálok és boldog új évet sok sütést f?zést, sok új receptet nekünk Katharosz!

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.