6 halsütőt mutatunk, mert hekkezni nem csak a Balatonnál lehet

Lényegében magyar hal a hekk: nincs az a vízparti település, ahol ne árulnák az eredetileg fejével együtt igazán fenyegető, húsának íze, vakító fehérsége miatt mégis nagyon népszerű tengeri ragadozó halat. Mutatjuk az ország szerintünk legjobb hekket áruló helyeit.

Paprikás bundás, fűszeres kabátos, natúrabb variáció, netán gluténmentesen készített sült hekk. Ehetjük teljesen magában, majonézbe tunkolva a duci halhús rostjait, ezt megfejelve egy kis fehér kenyérrel vagy sült krumplival. Alakbarátabb változat, ha az egész télen a vízpartra vágyakozván, nyári melegben elfogyasztott sült hekk mellé kovászos uborka, netán pikáns almapaprika társul, a kenyerek és krumplik mellé. Abban megegyezhetünk, hogy akkor a legszuperebb, ha nem szívta meg magát olajjal, bundája ropogós és nem túl hangsúlyos, de szépen összetartja a haltörzset. De hol kapunk az országban szuper változatokat?

Oszi bácsi keszeg sütödéje, Szigliget

Az összes hal specialitásnak számít Oszinál a szigligeti strandon, keszegtől a hekkig. Minőségi halbüfé, ahol ki is választhatjuk, hogy melyik halat panírozzák be nekünk. Az adagok kiadósak, a tálalás rusztikus és imádnivaló. A törzsvendégek már régen a szívükbe zárták, a beeső véletlenszerű, éhes vándorok még csak most fogják. Gluténmentes opció is adott.

Az összes hal specialitásnak számít Oszinál / Fotó: Oszi Bácsi Keszeg Sütödéje Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 8264 Szigliget, Soponyai út

Karám Vendéglő, Szigethalom

Legendás, 1989-ben alapult halsütő a Duna mentén, ahol süllőt és pisztrángot is készítenek a szuper hekk mellett. Szinte védjegyük, hogy nem hasábot kínálnak mellé, hanem tallérburgonyát, a savanyújuk is mindig szuper, és márciustól októberig nyitva tartanak, nem csak a nyári szezonban. Mindig megbízható és a környéken ki is szállítanak, minőségromlás nélkül.

Szinte védjegyük, hogy nem hasábot kínálnak mellé, hanem tallérburgonyát / Fotó: Karám Vendéglő Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 2315 Szigethalom, Dunasor 54.

Aszófői halsütő, Aszófő

Ugye megvan a tihanyi félsziget mögötti Aszófő gigantikus műanyag halfazonja és a tömött parkoló? Itt találjuk a Balcsi egyik legjobb halsütőjét, ahol nem is kérdéses, hogy miért vannak mindig annyian. A nyitvatartás egész éves, sokféle halat sütnek, közöttük süllő, keszeg, fogas, ponty és persze a hekk is.

Kérésre gluténmentesen, kukoricalisztben is elkészítik. Náluk tzatzikivel szeretjük a legjobban.

A nyitvatartás egész éves, sokféle halat sütnek / Fotó: Aszófői halsütő Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 8241 Aszófő, a 71-es út mellett a nagy halnál

Halas Karcsi büféje, Zamárdi

2022-től Csibrák „Halas” Károly sajnos már nem lehet velünk, örökre megpihent a zamárdi „halkirály”. Az üzletet fia és menye viszi tovább, idén már másképp, de kinyitottak és a frissen sütött remek halak és a szeretetteli vendéglátás jegyében üzemelnek tovább. Keszegtől a rántott haltejig mindent kérhetünk, de persze hekkben is nagyon-nagyon jók!

Keszegtől a rántott haltejig mindent kérhetünk / Fotó: Halas Karcsi büféje Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 8621 Zamárdi, Mókus utca 1/A

András büfé, Balatonszemes

Helyi néven „Bandibüfé” néven fut Vincze András 1982 óta létező halbüféje. Tavaly kapott egy kis ráncfelvarrást, ami a külcsínt illeti, de a belbecs maradt a szokásos: ropogós bunda, szuper halak, barátságos kiszolgálás és jó sztorik. Hekktörzsükért is szívesen állunk sorba, házi majonézes salátákkal a legjobb!

Hekktörzsükért is szívesen állunk sorba / Fotó: András büdé Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 8636 Balatonszemes, Arany János utca 90.

Halas Guszti, Budapest

Igazi újhullám a fővárosban, Soroksáron, közvetlenül a Duna mellett. Szeretjük ezt a hangulatos, modernebb kerthelyiséget, ahol jó időzni a nyári melegben. Lehet, hogy a másik asztalnál éppen egy hekk-kedvelő barátunk ül majd, hiszen messziről is eljárnak Gusztihoz. Sörrel, limonádéval öblítsünk, és ha úgy esik, egy kolbászt is vállaljunk be, mert a hekk mellett ebben is profi a soroksári halsütöde.

Igazi újhullám a fővárosban / Fotó: Halas Guszti Facebook-oldal

Facebook-oldal
Cím: 1237 Budapest, Vízisport utca 34.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Pákozdi Nóra
Címlapkép: Halas Guszti Facebook-oldal


Ezeket a helyeket is keresd fel:

Címlapról ajánljuk

További cikkek