A hámozás magasiskolája

Veletek is előfordult már, hogy azért nem tettétek a bevásárlókocsiba amangót, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Hámozni tudni kell! Tartsatok velünk és menni fog!

Hamarosan élvezhetjük jól megérdemelt jutalmunkat, amangókockákat.Télvíz idején amúgy is jól jön szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba.De előbb válasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdődhet a hámozás!

Mangó pucolása

  1. A megmosott mangót élére állítjuk, így lesz ugyanis párhuzamos a kés pengéje a gyümölcs lapos magjával.
  2. Lehető legközelebb a maghoz levágunk egy darabot a mangóból, jobbról és balról is (Elképzelhető, hogy csak többszöri próbálkozás után találjuk csak el az ideális távolságot, óvatosan beleeresztjük a mangóba a kést felülről, ha elakad a magban, kicsit kijjebb próbálkozunk, és így tovább, amíg gond nélkül le nem siklik a kés pengéje a vágódeszkáig.)
  3. Mindkét gyümölcsdarabot húsával felfelé a munkalapra tesszük. Óvatosan hosszanti és függőleges irányban is bevagdossuk/ bekockázzuk a mangó húsát, ügyelve, hogy a héjat ne vágjuk át. (Legideálisabb, ha a gyümölcskockák kb. 1,5 cm-esek.)
  4. Ezután megfogjuk a bevagdosott mangót, és egy könnyed mozdulattal kifordítjuk. Nem marad más hátra, mint egy kisebb késsel könnyedén levagdosni a mangókockákat a héjról. A másik darabbal is így járunk el. Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni.

Mangó pucolása lépésről lépésre

Legközelebb gránátalmát pucolunk!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...