Komoly probléma van a halrudacskákkal

Úgy tűnik, némelyik bolti halrudacskát jobb elkerülni, legalábbis ez derült ki egy szakértői terméktesztből, melyben 19 terméket vizsgáltak.

A németek újabb terméktesztje ezúttal a halrudacskákat vette górcső alá. A német szakértők összesen 19 terméket vizsgáltak, melyek mindegyike alaszkai tőkehalból készült és – egyet leszámítva – elősütött termék volt.

Komoly probléma van a halrudacskákkal

A szakemberek megállapították, hogy a halrudak egyharmadát a panír, és kétharmadát a hal teszi ki, ez azonban rendkívül rossz arány 

– közölte Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer.

Ezen kívül azt is problémásnak találták, hogy 11 termékben kimutattak az elősütésekor keletkező káros anyagokat, egyebek mellett a potenciálisan rákkeltő 3-MCPD-t. Továbbá a vizsgálatok során több halrúdban találtak ásványi olajat, higiéniai problémákat viszont nem tapasztaltak.

Összességében a teszten 6 termék ért el „jó” minősítést (köztük az Iglo, a Frosta és a Lidl halrudacskái), „nem megfelelő” eredménnyel megbukott viszont az Aldi és az Alnatura terméke.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...