Gyors délutáni snackek

Ebéd után pár órával jól esik néhány falat. Csak az ízek kedvéért. Nézzünk most meg egy-két délutáni snack-lehetőséget.

Sajtkrémes paprika

Általában van otthon kaliforniai vagy kápia paprika. A gyerekek imádják, és én is előszeretettel teszem salátába vagy szendvics mellé kísérőnek a tányérra. Suliidőben, mikor iskolásaim hazaérnek, első útjuk a hűtőhöz vezet. Amint meglátják az alsó rekeszben pirosló zöldségeket, rögtön sajtkrémes paprikáért kiáltanak. A kaliforniai paprikához az a P-betűs amerikai városról elnevezett sima sajtkrém illik a legjobban, kápia társához pedig a lágy kecskesajt. Ha nem vagyok otthon, néha még tányérra sem kerülnek az alapanyagok. Eltűnik az egész doboz sajtkrém és a paprikahajókkal egy ültő helyükben kikanalazzák a tartalmát.

Korpás keksz, brie és áfonyalekvár

Ennek a keksztípusnak nem igazán van íze, de brie-vel és lekvárral kitűnő. Ha nincs a kamrában korpás keksz, akkor zabkeksszel vagy akár sós pereccel is helyettesíthetjük. A lekvár viszont mindenképpen legyen valamilyen savanykásabb ízvilágú: vörös áfonya, ribizli vagy szeder.

Sajtos almaszendvics recept

Alma - cheddar - pulykasonka

Ebben az esetben a pirítóst helyettesítsük zöld alma szeletekkel. Sok gyerek nem eszik elég gyümölcsöt, így, csodaszépen tálalva viszont hajlandóak bekebelezni az amúgy kevésbé kedvelt vagy agyonra unt almát.

Tipp

A bátrabbak grillsütőbe is tehetik és rápiríthatják az alma alapon fekvő sonkaszeletre a narancsos színű sajtot.

Serranoba bújtatott füge kecskesajttal recept

Serranoba bújtatott füge kecskesajttal

Most érik a füge, ezért az amúgy aszalt szilvával készítendő kecskesajtos sonkatekercsbe is belekerül. Nem menti meg tőle senki! Ha majd eltűnik a piacokról, akkor visszatérünk a ráncos szilvához.

Gyömbéres-mézes barack recept

Gyömbéres-mézes barack

Ez egy elég megosztó snack, ugyanis a gyömbért vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja. Ha az utóbbi kategóriába tartozik, akkor csak vágja fel a gyümölcsöt, locsolja meg egy kevés mézzel, és úgy falatozzon belőle. De ha van kedve egy kis ízkiránduláshoz, akkor mindenképpen próbálja ki a gyömbéres verziót, megéri!

Jövő héten kukoricázunk. Megnézzük, mit készíthetünk még a csöveken termő sárga szemekkel, ha nem egyben főzzük őket. Addig is dobjuk fel a nyári délutánokat némi ínycsiklandó snackkel!

Gréti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!