Gyors délutáni snackek

Ebéd után pár órával jól esik néhány falat. Csak az ízek kedvéért. Nézzünk most meg egy-két délutáni snack-lehetőséget.

Sajtkrémes paprika

Általában van otthon kaliforniai vagy kápia paprika. A gyerekek imádják, és én is előszeretettel teszem salátába vagy szendvics mellé kísérőnek a tányérra. Suliidőben, mikor iskolásaim hazaérnek, első útjuk a hűtőhöz vezet. Amint meglátják az alsó rekeszben pirosló zöldségeket, rögtön sajtkrémes paprikáért kiáltanak. A kaliforniai paprikához az a P-betűs amerikai városról elnevezett sima sajtkrém illik a legjobban, kápia társához pedig a lágy kecskesajt. Ha nem vagyok otthon, néha még tányérra sem kerülnek az alapanyagok. Eltűnik az egész doboz sajtkrém és a paprikahajókkal egy ültő helyükben kikanalazzák a tartalmát.

Korpás keksz, brie és áfonyalekvár

Ennek a keksztípusnak nem igazán van íze, de brie-vel és lekvárral kitűnő. Ha nincs a kamrában korpás keksz, akkor zabkeksszel vagy akár sós pereccel is helyettesíthetjük. A lekvár viszont mindenképpen legyen valamilyen savanykásabb ízvilágú: vörös áfonya, ribizli vagy szeder.

Sajtos almaszendvics recept

Alma - cheddar - pulykasonka

Ebben az esetben a pirítóst helyettesítsük zöld alma szeletekkel. Sok gyerek nem eszik elég gyümölcsöt, így, csodaszépen tálalva viszont hajlandóak bekebelezni az amúgy kevésbé kedvelt vagy agyonra unt almát.

Tipp

A bátrabbak grillsütőbe is tehetik és rápiríthatják az alma alapon fekvő sonkaszeletre a narancsos színű sajtot.

Serranoba bújtatott füge kecskesajttal recept

Serranoba bújtatott füge kecskesajttal

Most érik a füge, ezért az amúgy aszalt szilvával készítendő kecskesajtos sonkatekercsbe is belekerül. Nem menti meg tőle senki! Ha majd eltűnik a piacokról, akkor visszatérünk a ráncos szilvához.

Gyömbéres-mézes barack recept

Gyömbéres-mézes barack

Ez egy elég megosztó snack, ugyanis a gyömbért vagy imádja valaki, vagy ki nem állhatja. Ha az utóbbi kategóriába tartozik, akkor csak vágja fel a gyümölcsöt, locsolja meg egy kevés mézzel, és úgy falatozzon belőle. De ha van kedve egy kis ízkiránduláshoz, akkor mindenképpen próbálja ki a gyömbéres verziót, megéri!

Jövő héten kukoricázunk. Megnézzük, mit készíthetünk még a csöveken termő sárga szemekkel, ha nem egyben főzzük őket. Addig is dobjuk fel a nyári délutánokat némi ínycsiklandó snackkel!

Gréti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek