Grillsütővel könnyebb az élet

Vidéken, főleg nyaralás alkalmával több időnk jut a sütés-főzésre. Azt viszont gondoljuk meg jó előre, mit vásárolunk hozzá, nincs minden bokor alján közért.

Kezdjük rögtön a végéről, a vacsora tálalva

Élvezzük a semmittevést

Nyaralásunk második hetében vidékre “költöztünk”. Ismerőseink házát kaptuk kölcsönbe. Náluk is sok a gyerek, tehát sok szoba közül választhattunk. Kicsit kitágult a világ a barcelonai, városi lét után.

Az előzményekről itt olvashatsz

Nálunk otthon nincs televízió, tehát boldogan ajánlottam fel a gyerekeknek, reggel, ha felkelnek, készítsenek egy tál müzlit és üljenek be a készülék elé. Így nekünk, felnőtteknek is jutott némi pihenés. Aztán jöhetett a késői, nagyszabású reggeli helyi sonkával, sajttal, lekvárral és egy nagyon finom piros gyümölcsös teával.

Éljenek a zöldek!

Napközben gyönyörűen “berendezett” gyümölcs és zöldségtálakat készítettem. Később bringával fagyizni gurultunk. Az esti vacsi előkészületeit részletekben oldottam meg. Egy kis húspácolás, labdázás a medencében, majd vissza a konyhába zöldségeket szeletelni és így tovább… Egy helyi kisváros, Peniscola, a valenciai ócenárium megtekintése és két tengerparti fürdőzés kivételével ezen a héten nem mozogtunk, élveztük a kölcsön házikó adottságait.

Itt a nyár! Töltsünk zöldet!

Grillezett marhapecsenye

A grillezett marhapecsenye receptért kattints ide!

Főzés közben jól esik egy pohárka könnyű, hűs pinot blanc. No, de, megvettünk-e mindent az aznapi vacsorához? Ha nem, akkor elég nagy bajban vagyunk, mivel az első bevásárló egység legalább harminc kilométerre van és csak kocsival érhető el.

Ezen a héten a grillező lett a legnagyobb “barátom”! Kihasználva a gyönyörűen csomagolt, konyhakészen kapható husikák adta lehetőséget, több időnk jutott a pancsolásra és a ping-pongra.

Készül a remek vacsora

Szeletelt csirkemell, kicsontozott pulykacomb, csirke-, és ráknyárs, eszméletlenül olcsó halak, doráda és lazacpisztráng, cukkini, padlizsán, piros, vastaghúsú paprika kerültek szépen egymás után a vasrácsra. A zöldségeket centis karikára szeleteltem, lesózva, olíva olajjal meglocsolva várták a sütés pillanatát. Saláta minden alkalommal kiegészítette a főételt: római saláta, cikória, fantasztikus sötétzöld színű paradicsom, poré-, vagy újhagymával.

Citromos - mézes csirkepác

A citromos - mézes csirkepác receptjéért pedig ide kattitns

Jövő héten visszatérünk ismét a hazai ízekhez, addig is pácoljunk és süssünk minél többet.

Gréti

Címlapról ajánljuk

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Így készíts 1 olcsó töltelékből 3 házias, káposztás süteményt

A káposztát sokan lenézik, „szegények zöldségének” titulálják – mindezt teljesen jogtalanul. Mint oly’ sok más alapanyag esetében, a lila és fehér fejeknél is igaz, hogy meg kell tanulnunk őket helyesen elkészíteni ahhoz, hogy igazán megszerethessük őket. Ezt pedig érdemes olyan területen kezdeni, ami alapvetően szimpatikusabb: például a káposztás süteményeknél!

Lakos Benedek

További cikkek

11 omlós keksz az esti kuckózáshoz

A hideg idő beköszöntővel megszaporodhat az otthon töltött esték száma. Ilyenkor szívesen olvasunk vagy mozizunk, mely mellé tökéletes lesz egy finom keksz rágcsának.