Grillsütővel könnyebb az élet

Vidéken, főleg nyaralás alkalmával több időnk jut a sütés-főzésre. Azt viszont gondoljuk meg jó előre, mit vásárolunk hozzá, nincs minden bokor alján közért.

Kezdjük rögtön a végéről, a vacsora tálalva

Élvezzük a semmittevést

Nyaralásunk második hetében vidékre “költöztünk”. Ismerőseink házát kaptuk kölcsönbe. Náluk is sok a gyerek, tehát sok szoba közül választhattunk. Kicsit kitágult a világ a barcelonai, városi lét után.

Az előzményekről itt olvashatsz

Nálunk otthon nincs televízió, tehát boldogan ajánlottam fel a gyerekeknek, reggel, ha felkelnek, készítsenek egy tál müzlit és üljenek be a készülék elé. Így nekünk, felnőtteknek is jutott némi pihenés. Aztán jöhetett a késői, nagyszabású reggeli helyi sonkával, sajttal, lekvárral és egy nagyon finom piros gyümölcsös teával.

Éljenek a zöldek!

Napközben gyönyörűen “berendezett” gyümölcs és zöldségtálakat készítettem. Később bringával fagyizni gurultunk. Az esti vacsi előkészületeit részletekben oldottam meg. Egy kis húspácolás, labdázás a medencében, majd vissza a konyhába zöldségeket szeletelni és így tovább… Egy helyi kisváros, Peniscola, a valenciai ócenárium megtekintése és két tengerparti fürdőzés kivételével ezen a héten nem mozogtunk, élveztük a kölcsön házikó adottságait.

Itt a nyár! Töltsünk zöldet!

Grillezett marhapecsenye

A grillezett marhapecsenye receptért kattints ide!

Főzés közben jól esik egy pohárka könnyű, hűs pinot blanc. No, de, megvettünk-e mindent az aznapi vacsorához? Ha nem, akkor elég nagy bajban vagyunk, mivel az első bevásárló egység legalább harminc kilométerre van és csak kocsival érhető el.

Ezen a héten a grillező lett a legnagyobb “barátom”! Kihasználva a gyönyörűen csomagolt, konyhakészen kapható husikák adta lehetőséget, több időnk jutott a pancsolásra és a ping-pongra.

Készül a remek vacsora

Szeletelt csirkemell, kicsontozott pulykacomb, csirke-, és ráknyárs, eszméletlenül olcsó halak, doráda és lazacpisztráng, cukkini, padlizsán, piros, vastaghúsú paprika kerültek szépen egymás után a vasrácsra. A zöldségeket centis karikára szeleteltem, lesózva, olíva olajjal meglocsolva várták a sütés pillanatát. Saláta minden alkalommal kiegészítette a főételt: római saláta, cikória, fantasztikus sötétzöld színű paradicsom, poré-, vagy újhagymával.

Citromos - mézes csirkepác

A citromos - mézes csirkepác receptjéért pedig ide kattitns

Jövő héten visszatérünk ismét a hazai ízekhez, addig is pácoljunk és süssünk minél többet.

Gréti

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.