Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gordon Ramsay szerint erre a 3+1 dologra figyelj, ha étterembe mész

Ha Gordon Ramsay mondaná meg, hogy mi az a 3 (+1) alappillér, ami szerint érdemes étterembe járnod, valószínűleg megfontolnád, nem? Nézzük.

Tudjuk, hogy Gordon sokszor nyers és bántó (igen, nagyon sokszor), de a szakértelme felől nincs túl sok kétségünk. A három Michelin-csillaggal is rendelkező séf egészen biztosan tudja, mit beszél, mikor megmondja, mire figyelj, ha nem otthon ennél, hanem étteremben. ERRE:

1. Kerüld a „specialitásokat”

Nem titok, hogy a ház specialitása sokszor éppen az adott napon/napokon elsózni vágyott fogás – maradékfelhasznált vagy túl nagy adaggal berendelt alapanyagokból.

Az igazi specialitás az legyen maximum egy fogás, amiben az adott étterem tényleg jó. Ha több is van a menün felsorolva, az már nem feltétlen specialitás.

Ezt nézd!

Így csinálja a rántottát Gordon, Jamie és Anthony Bourdain


2. Gyanakodj a nagyzoló jelzőktől (pl.: „a legjobb pörkölt a városban”, az „ország legfinomabb mákos gubája”...)

Gordon szerint ez mindig megkérdőjelezendő – ki mondja, hogy a legjobb, legprofibb, legtutibb, legfinomabb? Miért? Meg különben is... :)

3. Ne félj alkudozni, kérdezni a borról

Gordon tanácsa szerint a legjobb, ha nem félünk kérdezni a sommeliertől – ne tartsunk tőle, hogy tájékozottabb nálunk, attól még hatrozottan adjunk meg egy árlimitet (szerinte ez kb. 8 ezer forint), és menjünk rá az éppen kivonásra váró fajtákra, amiknek már kopott a címkéjük vagy amit épp levenni készülnek a borlapról – Gordon titkos tippje szerint ezek a legfinomabbak.

+1 tipp: foglaljunk egy főnél többre asztalt

Egy fővel többre foglaljunk, mint ahányan leszünk, így kiválóan elférünk majd az asztalon minden tányér, pohár, üveg társaságában.

Gordon tudhat valamit!

...ezeket láttad?

via independent, címlapfotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rigójános
Rigójános Sun, 2017-06-04 19:04

A +1 "piros" alcíme elég érdekesen hangzik: "Foglaljunk EGY FŐNÉL többre asztalt"...ha csak ezt olvastam volna el, már legyintenék is Ramsay-re, még szerencse, hogy elképzelni sem tudom róla, hogy ekkora blődséget tanácsoljon :) És lám, a tartalom egészen másról szól :) Ott - helyesen - EGY FŐVEL többről van szó. Nem mindegy, hogy görbe sörény, vagy sörbe görény!