Glamping újratöltve!

A hétfő csak akkor rettenetes, ha munkanapra esik. Noszvajon most megtudhatjuk, milyen egy stílusos hétfő piknikezéssel egybekötött glampingezéssel!

A glampingmozgalmat 2013-ban indította el Magyarországon a noszvaji Nomád Hotel & Campsite. A glamping szó a glamorous és a camping szó összeolvadásából született, és olyan kempingezést jelöl, ahol a kiegészítők hangulatosak, stílusosak, és korántsem emlékeztetnek azokra a kempingezésekre, amelyekhez az úttörőtáborokban volt szerencséd.

A május 25-i esemény a Nomád Hotel & Campsite kempingszekciójának hivatalos megnyitója jóleső lazulással, pokrócon pihenéssel, kézművesételek, sütemények és borok fogyasztásával. Ha tartanál egy kis szünetet, sétálj pár lépést, és nézd meg a stílusos kempinget, amely az idén több attrakcióval, egy kétszobás sátorral és egy konténerházzal bővül.

A GLAMPING STÍLUSRÓL

A stílus gyökerei a szafarizáshoz nyúlnak vissza, amely az 1900-as évek elején kapott erőre. A szafari szuahéli szó, jelentése: utazni. Amikor Afrikában utazgatni sikké vált, az európai és amerikai turisták kedvét úgy hozták meg az effajta kikapcsolódáshoz, hogy a szállásokon komoly kényelmet alakítottak ki számukra. A sátrak minden földi jóval el voltak látva, a puha fekhelytől kezdve a luxuságyneműn keresztül a szőnyegekig és régiségekig. A mai értelemben vett glamping esetén a szabály az, hogy nincs szabály. A stílus tető alá hozható egy sátorban, egy kertvégi lakban, néhai sufniban vagy akár egy lakókocsiban, kisbuszban és egy valaha szebb napokat megélt karavánban, a lényeg: a kényelem!

EVÉS-IVÁS, LAZULÁS

A Nomád Hotelt az élelmezésben a szigetmonostori Rosinante Stílusos Vidéki Szálloda és Étterem, a miskolci Dűlő Étterem, a sajtóból ismerté vált bérelhető falu, a Megyer Pajta gasztrocsapata és Újlipótváros gyöngyszeme, a Sarki Fűszeres segíti. Desszertfronton a Desszert neked teljesít szolgálatot. A borokról Bolyki Jani, illetve a közelben gazdálkodó dr. Csernus Imre és Csutorás Ferenc Almagyar-Érseki Szőlőbirtok (AÉS Borászat) gondoskodik. Csernus dokitól egy Lelki fröccs akkor sem jön rosszul, ha az iható állapotban kerül a kezedbe. Bevállalod? Vagy inkább mégsem? Igyál egy depresso fantázianevű feketét Csernus Imrénél, aki Almagyar Borterasz, Borkemping és Venyige Spa nevű bázisának második évadát nyitja meg. Ide dzsiptúra keretében juthatsz el a Nomád Hotelből.

SLOW LIFE

Ha pedig visszavágysz a Nomád Hotel kulisszái közé, a dzsip vissza is repít, hogy tovább ejtőzz a DIY-hangulatú bútorok és kiegészítők között. Itt majd ne lepődj meg: a széked szalmabála lesz, az asztalod pedig kábeldobból vagy hordóból készül. S míg a felnőttek lazulnak, a minipiac kínálatát, a környék válogatott sajtjait, lekvárjait és szörpjeit mustrálják, esetleg salsatáncoktatáson vesznek részt, a gyerekekre különleges programok várnak: tündérbolt, labirintus, kerti játékok, trambulin és kézművesműhely. A felismerés a nap végén vélhetően minden generáció számára ugyanaz lesz: vesszen a fast food, éljen a slow life!

Hasznos információk

Időpont: 2015. május 25., Pünkösdhétfő, 12.00–18.00Helyszín: a noszvaji Nomád Hotel kertje, 3325 Noszvaj, Síkfőkút utca 5–7.Dress code: laza, de stílusos piknikszett. Kerékpár, pokróc, szalmakalap, kockásing és bármi, amit a műfaj elbírRegisztráció: az eseményre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött

Regisztrálni ide kattintva tudtok!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek