Feltámasztottuk a magyaros gombalevest, mennyei édességet készítettünk lekvárból és mogyoróvajból

Újabb fantasztikus témákkal foglalkoztunk a múlt héten: utánajártunk, mi vár az emberhiánnyal küzdő vendéglátásra, elkészítettük a "magyar" sajttortát, és többek közt a legnépszerűbb csirkés instant tésztaleveseket is leteszteltük.

 1. Külföldi munkaerő kell a magyar éttermekbe: Hogyan tovább az emberhiány miatt? – VIDEÓ
  1.

  Külföldi munkaerő kell a magyar éttermekbe: Hogyan tovább az emberhiány miatt? – VIDEÓ

  Bár 2021-ben ismét jó nyarat tudhatott maga mögött a vendéglátás, néhány felhő beárnyékolta a szakma fényes napjait. A munkaerőhiányról és a lehetséges negyedik hullám okozta lezárásokról kérdeztünk olyan ismert és tapasztalt vendéglátósokat, mint Gianni Annoni, Mizsei János, Susánszky Ádám és Haraszti Zsolt.

 2. 6 egyszerű, mégis látványos pitetészta-díszítési technika
  2.

  6 egyszerű, mégis látványos pitetészta-díszítési technika

  Az ősz tagadhatatlanul a formás, kerek, aranyló tetejű és szirupos belsejű gyümölcsös pitéké. A tészta és a töltelék viszonylag gyorsan összedobható, így rengeteg időnk marad dekorálni. Nézzük erre a legegyszerűbb, mégis szépséges módokat.

 3. A sajttorta, aki Hungarikum akart lenni – kékszőlős, sült ordatorta
  3.

  A sajttorta, aki Hungarikum akart lenni – kékszőlős, sült ordatorta

  Sok nemzetnek megvan a maga saját sült sajttortája, és a különböző verziók mind nagyon izgalmasak és ízletesek. Ezen felbuzdulva megpróbáltam egy nagyjából magyaros ízeket felvonultató sajttortát készíteni, és az eredmény fantasztikus lett.

 4. 6 étel, amit gofrisütőben elképesztően ropogósra süthetsz
  4.

  6 étel, amit gofrisütőben elképesztően ropogósra süthetsz

  A gofrisütő egyike azoknak a fantasztikus konyhai gépeknek, amelyek jóval többet tudnak, mint amennyit szerény külsejük mutat. A nevét adó desszerten kívül rengeteg más finomságot is készíthetünk benne, lássuk, mik ezek!

 5. 10 csirkés, instant tésztalevest kóstoltunk, és van véleményünk
  5.

  10 csirkés, instant tésztalevest kóstoltunk, és van véleményünk

  A zacskós instant tésztalevesek a gasztronómia fekete lukai – alkalomadtán beszippantanak minket egyszerűségükkel és ízfokozókkal turbózott aromájukkal, de a hét többi napján, ha lehet, inkább nem gondolunk rájuk. Mi azért most végigkóstoltuk a sima, csirkeízű zacskós levesek (fővárosi) kínálatát, hogy nektek már ne kelljen.

 6. „Így lett ez az én klasszikus becsinált levesem anyám emlékére" – Főszerkesztőnk újraalkotta mindenkori kedvencét
  6.

  „Így lett ez az én klasszikus becsinált levesem anyám emlékére" – Főszerkesztőnk újraalkotta mindenkori kedvencét

  Az ősz és a hűvösebb időjárás beköszöntével egyre inkább vágyunk a lélekmelengető fogásokra, nekünk, magyaroknak pedig az első számú ilyen ételünk egy forró, kiadós leves. A magyarul becsinált levesre keresztelt fogás tartalmas, fűszeres és izgalmas recept lesz a levesszezonra, főleg, ha megtudod, hogy eredetét tekintve egy mennyire elegáns fogásról van szó – csak hát a magyar pénztárcákhoz szabva költséghatékonyabb verzióban terjedt el.

 7. Mogyoróvaj, eperlekvár, mascarpone – Íme egy mennyei recept
  7.

  Mogyoróvaj, eperlekvár, mascarpone – Íme egy mennyei recept

  Ha eddig azt gondoltad, egy igazán finom desszertet nem lehet csak úgy, fél óra alatt összedobni, van egy jó hírünk! Íme egy 30 perc alatt elkészíthető mennyei pohárkrém, amely annyira finom, hogy eláll tőle a szavunk!

 8. „A magyaros gombalevesnek semmi köze a régi menzákról megismert nívótlan utánzathoz" – Főszerkesztőnk receptje a klasszikus gombaleves feltámasztásáért
  8.

  „A magyaros gombalevesnek semmi köze a régi menzákról megismert nívótlan utánzathoz" – Főszerkesztőnk receptje a klasszikus gombaleves feltámasztásáért

  A klasszikus magyaros gombaleves fő ismérve, hogy kizárólag jó minőségű alapanyagokból készül, és hogy egy tányér elfogyasztása után sem támad hiány- vagy éhségérzetünk. Persze ez nagyban köszönhető az optimális állagúra főzött, verhetetlen levesbetétnek, a vajgaluskának is. Főzés után pedig bevallhatjuk: egy igazán jó gombaleves felér egy testi és lelki öleléssel!

 9. „Olyan vendégek jöttek az étterembe, mint Elizabeth Taylor, Marcello Mastroianni vagy Catherine Deneuve” – interjú Wolfgang Puck sztárséffel, aki elhozta Budapestre a Spagót
  9.

  „Olyan vendégek jöttek az étterembe, mint Elizabeth Taylor, Marcello Mastroianni vagy Catherine Deneuve” – interjú Wolfgang Puck sztárséffel, aki elhozta Budapestre a Spagót

  A 71 éves Wolfgang Puck, akit sokan csak a sztárok séfjeként emlegetnek, legújabb éttermét Budapesten nyitotta meg, és ebből az alkalomból néhány napot el is töltött a fővárosban. A Spago étteremlánc tulajdonosát többek között arról kérdeztük, hogy mitől lesz sikeres egy innováció, hogy változott a főzéshez való viszonya a szakmában eltöltött évtizedek alatt, és mit gondol a televíziót meghódító sztárséfekről és főzőműsorokról.

 10. Készítsd úgy a héjában sült krumplit, mint Martha Stewart
  10.

  Készítsd úgy a héjában sült krumplit, mint Martha Stewart

  Ha főzésről van szó Martha Stewartra, Amerika háziasszonyára nyugodtan számíthatunk, így a héjában sült krumplija is megérdemel egy próbát!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek