GasztroBigyó: szilikon gofrisütőforma - képes lekörözni elektromos társát? Leteszteltük!

A múltkori epizód sikerén felbuzdulva egy újabb műszakicikk-helyettesítő terméket vetettünk teszt alá. Nézzük, hogy szuperál a szilikon gofrisütő. (X)

Ha a múltkor azt mondtam, hogy megértem azt, aki nem akar melegszendvicssütőre beruházni, akkor ez a gofrira fokozottan igaz. Én magam is akkor szereztem be ilyen szerkezetet, amikor a könyvemhez teszteltem és készítettem receptet. Előtte bőven elvoltam azzal a gofrival, amit alkalomadtán a sütödék ablakába kitett fotók csábításának behódolva vettem - tejszínhabbal megpakolva, öntettel lelocsolva és eperrel halmozva. Vagy ha nagymamám bekevert egy adagot és az ő szív alakú sütőjében elkészítette, persze azt is szigorúan csak házi eperlekvárral!

Szilikon gofrisütő

Afelől nem voltak kétségeim, hogy tuti beleragad majd vagy meg sem sül, így inkább az érdekelt, hogy milyen lesz az állaga. Merthogy nehezen tudtam elképzelni, hogy ugyanúgy kívül ropogósra sül, de belül puha marad, mint amikor két teflonlap közé beszorítva pirul készre. Hozzáteszem, az olcsó gofrisütők sem tökéletesek. Anno én a költséghatékonyság szempontjától vezérelve egy párezer forintos jószágot emeltem le a polcról, hogy “úgyse használom majd sokat, jó lesz ez…”. Na, hát az első sütés után kijött az olcsósága, mert a megsült gofrikon szépen látszott, hol bújik meg a fűtőszál a szerkezetben, azaz bizonyos részeken csodás aranybarna lett, másutt viszont elég halovány.

A szilikonos formát ugye azért szeretjük, mert tuti nem ragad bele semmi, és őrületesen egyszerű elmosni. Itt külön plusz pont, hogy míg a múltkori melegszendótesztnél csak három zacsit sikerült egy pakkba csomagolniuk, a gofrisütőformánál rögtön két szilikonlapot adnak, azaz akár 8 gofrit is meg lehet sütni egyszerre - az meg bőven elég egy családnak reggelire. A recept ugyanaz volt, mint amit a könyvemben leírtam, hogy a teszt még tisztább legyen, úgyhogy nézzétek mire képes:

Az eredmény?

A papírforma borítékolható volt: csak úgy kicsusszantak a formából, semmi beleragadás vagy ilyesmi, úgyhogy ez szuper. Ami már kevésbé tetszik nekem, hogy csak az egyik oldalának lesz szép kockás mintája, mert a teteje nem tud mitől berácsozódni. Az sem túl jó, hogy sokkal, de sokkal lassabban sül meg a sütőben, mintha gépben készítenénk, ám ha azt nézzük, hogy egyszerre akár nyolcat is össze lehet vele dobni, rögtön elfogadhatóbb. Na és az állag! Ugye ez volt nálam a kérdőjeles, mert nem hittem benne, hogy olyan igazi gofris lesz, de nem lett igazam. Az állagra nem lehet az égvilágon semmi panasz. Bár lehet, hogy ez a tökéletes receptnek is köszönhető...khm…

Összefoglalva tehát, ha nem akartok kerülgetni egy újabb elektromos kütyüt - és mint mondtam, ezekből az olcsóbb változatok nem is a legjobbak - , akkor vegyetek helyette bátran ilyen szilikonos gofrilapokat, jól fogtok járni!

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat aMagyar Posta Logisztika (MPL)futárjaivalszeptember 4. és október 4.között! Az ajtónál fizessMastercardvagyMaestrobankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot aPosta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen afélmillió forint.

Címlapról ajánljuk

További cikkek