Funky Pho az egészség szolgálatában

Ha étteremben járok, mindig az jár az eszemben, hogy mennyire klassz lenne ismerni az ételek energia- és tápanyagtartalmát, az allergéneket. Íme egy úttörő példa: a Funky Pho!

Évekkel ezelőtt abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy több dél-kelet ázsiai országban is járhattam, belekóstolva egy kicsit a kultúrába és természetesen a gasztronómiába. Megismerve az igazi autentikus ételeket, idehaza is rendszeres látogatója vagyok a régió ízeit közvetítő éttermeknek – szeretem, ha nem "magyarosítják" az ízeket. Bár Vietnámba sajnos még nem jutottam el, azért pár hónappal ezelőtt ellátogattam a Funky Pho étterembe. Nagyon ízlett, amit kaptam, és tetszett az ázsiai kis éttermek világát tükrözni próbáló környezet is.

A minap azonban mással lopták be magukat a szívembe. Szakemberként ha étterembe megyek, vagy ha az irodába alkalmanként ételt rendelek, mindig azon bánkódom, hogy miért nem lehet kiszámolni az adott étel energia- és tápanyagtartalmát. Véleményem szerint ez a szolgáltatás sokat segítene az embereknek megérteni az energiaegyensúly, a kiegyensúlyozott táplálkozás mögötti matematikai alapokat. Ráadásul a számításokban semmi ördöngösség nincs, elképesztően egyszerű matematikai műveletekkel meghatározhatóak a szóban forgó értékek.

A korrekt allergéninformációk pedig hatalmas segítséget nyújtanak az allergiával élőknek, hiszen biztos vagyok benne, hogy szívesebben étkeznek olyan helyeken, ahol átlátható tájékoztatást adnak a kínálatban szereplő ételek allergéntartalmáról.

Nos, egy ilyennel állt elő most ez a kis étterem - a Funky Pho elkészítette az ételeihez kapcsolódó étrendi útmutatóját. Ráadásul a szépen megszerkesztett útmutató bárhonnan elérhető, hiszen egy mozdulattal letölthető az oldalukról.

Én személy szerint gratulálok a kezdeményezéshez, és kívánom, hogy minden étterem kövesse a példájukat!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!