Főzdefeszt, a kézműves sörök ünnepe

Közel 100 fajta magyar sör között a búzasöré a főszerep. Megtanítanak minket a helyes fogyasztására, így ne csodálkozzunk, ha valaki kiveri a citromkarikát a kezünkből!

Egy ember, öt sör. A lehetetlen nem létezik.

Idén ötödik alkalommal ünnepelhetjük a magyar kézműves söröket Budapesten, a Mikszáth Kálmán és a Szabó Ervin téren. Több mint 100-féle magyar sör közül válogathatunk, emellett persze megkóstolhatjuk Európa hagyományos és újhullámos folyékony kenyereit is a Főzdefeszten.

Üveges hazai sörválogatás

Az Főzdefeszt szervezői idén az ízlésnevelési feladatot is magukra vállalták, így megtanítanak minket búzasört inni, ezért megpróbálnak mindenkit rávenni arra, hogy dobja el a citromkarikát, ami csak árt a búzasörnek. Ráadásul még az erőszaktól sem riadnak vissza, hiszen a fesztivál vicces alcíme – Weizen Terror – is azt sugallja, hogy bátran kiverik majd a citromot a kezünkből annak érdekében, hogy leszoktassanak minket rossz, berögzült szokásainkról!

Főzdefeszt-útmutató

Mi már az első napon, június 7-én, pénteken ott jártunk, ahol minden kétséget kizáróan megbizonyosodhattunk arról, hogy előszeretettel fogyasztjuk és szeretjük saját söreinket, hiszen már kora délután hatalmas tömeg hömpölygött a Kálvin tér közelében. A rengeteg kiállító és bódé ellenére nem könnyű italhoz jutni, de érdemes kivárni a sorokat, még azoknak is, akik eddig nem voltak a sör szerelmesei, mert itt teljesen már ízélményben lesz részük! Két ajánlat a hétvégére: a klasszikus és egyre ismertebb Keserű Méz, amit inkább a férfiak figyelmébe ajánlunk, ahogy hölgyeknek pedig azt tanácsolom, hogy kóstolják meg a Kaltenberg vörös sörét, ami elképesztően friss, üdítő és finom!

Bart Dániel és Conrad Seidl, a sörpápa

Az esemény színvonalát mi sem bizonyítja jobban, hogy lencsevégre kaptuk az esemény egyik főszervezőjét, Bart Dánielt, az osztrák sörpápa, Conrad Seidl társaságában, aki az egyik legnagyobb sörkritikus és ő adta vissza az osztrák sörök becsületét is.

Sörkorcsolyából sincsen hiány: a magyaros (kolbász-töpörtyű) falatkák mellett ajánljuk még a kenyérlángost, de különösképpen a Zing Burger truckot! Ez utóbbi helyen valószínűleg a fesztivál és Budapest egyik legjobb hamburgerét kóstolhatjuk. Nemcsak a húspogácsa isteni, hanem a házi készítésű hamburgerzsemle is, pedig a legtöbben ezen szoktak elvérezni. Ne riasszon el minket az autó előtt kígyózó hosszú sor, ezt mindenképpen érdemes kivárni és kipróbálni, mert nemcsak ízben, designban is jól teljesítettek. Érdemes azonban időben menni, hiszen a fantasztikus illatokra gyűlik a nép, ezért tegnap estére már kifogytak a burgerekből. Aggodalomra semmi ok, ma reggel jött az új szállítmány, úgyhogy irány a Mikszáth tér!

Legénybúcsúra is tökéletes helyszín a Főzdefeszt!

Aki tehát a hétvégi homokzsákpakolás helyett vagy közben lazítana egy kicsit, az látogasson el a vasárnapig nyitva tartó Fődefesztre, és ismerkedjen meg a legjobb magyar sörökkel! { GALÉRIA = title:Zing%20Burger%20truck, 1,2,3,4,5 }

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Édes apróságok húsvétra

Csokitojás helyett valami kézzel készített, sütött, gyúrt kis kedvességet adnál a locsolóknak? Segítünk, jöjjenek a legkedvesebb édes apróságok húsvétra!