Fördős Zé - gasztroblogger

Zé-t kiskorától fogva vonzotta az éttermi konyha. Igazi vendéglátós családból származik: nagymamája és édesapja is ezen a területen dolgozott egész életében.

Már középiskolás korától fogva járt pincérkedni különböző catering-cégekhez, a főiskola után pedig ezen a területen helyezkedett el mint gasztronómiai menedzser. A catering-bizniszben összesen 16 évet dolgozott. Brazil utazásai során ismerkedett meg a churros nevű töltött fánkszerű sütivel, amit különböző nyári fesztiválokon árusított is vállalkozásán keresztül. Számára a vendéggel történő találkozás a legizgalmasabb pontja a szakmámnak. A Szárnyas Ízvadász gasztro-videoblogot
 2012. szeptemberében indította 
el. Videóiban főzött a Francia Riviérán, 
hegyi patak partján, sikátorban, ezen kívül bemutatta Róma, London, Tunisz és Budapest legmenőbb street food helyeit is. Az elmúlt két év során az egyik legsikeresebb gasztroblog lett az övé, azaz a Szárnyas Ízvadász, 23 ezer lájkkal. Blogjával arról próbál meggyőzni mindenkit, hogy egy pizza árából zseniális kétszemélyes lakomákat lehet csapni 30 perc ráfordítással. Videós projektje, a Street Kitchen tavaly februárban indult, míg 2015. februárjától egy-egy epizód minden szombaton megtekinthető az RTL Klubon 12:55 perctől.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek