A folpack – ami leggyakrabban PVC-ből, ritkábban polietilénből (PE) készül – alapvetően arra való, hogy megvédje az ételeket a levegőtől és a szagoktól, mégpedig azáltal, hogy megakadályozza az oxidációt. Nyáron azonban ez a vízzáró réteg könnyen csapdává válhat: nem engedi távozni a nedvességet, és meleg közegben ideális környezetet teremt a baktériumok szaporodásához. Különösen igaz ez azokra az ételekre, amelyek nagy arányban tartalmaznak vizet vagy zsírt. Nézzük, melyek ezek.
Kattints a galériánkra, és nézd meg, mit NE csomagolj nyáron folpackba, a szendvicseken kívül!
Mire figyeljünk még?
Nyáron nemcsak a hűtőnk van nagyobb terhelésnek kitéve, de az ételek is sokkal sérülékenyebbek.
Érdemes inkább légmentesen záródó edényeket, hűtőtáskát, papírtörlőt vagy természetesebb csomagolási módokat választani.
A folpackot pedig csak akkor használjuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy az adott étel jól viseli – és ne feledjük: meleg ételre sose tekerjük rá, mert nemcsak a pára, hanem az anyagból kioldódó vegyületek is bezárva maradnak, ami idővel problémát jelenthet.
További izgalmas életmódcikkek itt: