Ezeket az ételeket ne csomagoljuk folpackba nyáron

A folpack egy igen hasznos eszköz lehet a konyhában, de be kell látnunk, hogy nem túl környezetbarát, nyáron ráadásul nem is előnyös ezzel fedni az ételeinket – az alább felsoroltakat legalábbis semmiképp.

A folpack – ami leggyakrabban PVC-ből, ritkábban polietilénből (PE) készül – alapvetően arra való, hogy megvédje az ételeket a levegőtől és a szagoktól, mégpedig azáltal, hogy megakadályozza az oxidációt. Nyáron azonban ez a vízzáró réteg könnyen csapdává válhat: nem engedi távozni a nedvességet, és meleg közegben ideális környezetet teremt a baktériumok szaporodásához. Különösen igaz ez azokra az ételekre, amelyek nagy arányban tartalmaznak vizet vagy zsírt. Nézzük, melyek ezek.

Kattints a galériánkra, és nézd meg, mit NE csomagolj nyáron folpackba, a szendvicseken kívül!

Mire figyeljünk még?

Nyáron nemcsak a hűtőnk van nagyobb terhelésnek kitéve, de az ételek is sokkal sérülékenyebbek.

Érdemes inkább légmentesen záródó edényeket, hűtőtáskát, papírtörlőt vagy természetesebb csomagolási módokat választani.

A folpackot pedig csak akkor használjuk, ha biztosak vagyunk benne, hogy az adott étel jól viseli – és ne feledjük: meleg ételre sose tekerjük rá, mert nemcsak a pára, hanem az anyagból kioldódó vegyületek is bezárva maradnak, ami idővel problémát jelenthet.

Forrásunk volt.


További izgalmas életmódcikkek itt:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek