Fogadunk, hogy így még nem porcióztál húst

A költséghatékony bevásárlás nem egyszerű feladat, de sokkal bosszantóbb, ha a főztöd maradéka a kukában landol. Itt egy géniuszi trükk, hogyan porciózz pallérozottabban! 

A darált hús praktikus porciózása és fagyasztása okos és előrelátó tervezést igényel, hiszen mindannyiunkkal előfordult már, hogy csak azért főztünk és sütöttünk nagyobb adag milánói makarónit vagy fasírtgolyókat, mert a hús visszafagyasztása lehetetlen és szigorúan tilos dolog. Persze főzés közben baljóslóan többször mondogattuk magunkban, hogy ez így "sok lesz, nagyon sok lesz", a vacsora után meg persze a Murphy modern törvényei szerint be is igazolódtak félelmeink: a töltött padlizsánunk fele ment a szemetesbe.

Ha te is napi szinten küzdesz hasonló problémával, akkor ezt a videót mindenképpen látnod kell!

A videón bemutatott trükkhöz pedig tényleg csak annyi kell, hogy a hentestől hazavitt darált húst egy nagyobb fagyasztózacskóba tegyed, majd egy sodrófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtsd. Ezután egy evőpálcika (vagy bármilyen más, a kezed ügyébe akadó pálca segítségével) egyenlő (1- vagy 2 főre méretezett) adagokra oszd, majd ebben a formában teheted is a fagyasztódba.

Hidd el, a következő főzésnél öröm lesz a porciózott hússal dolgoznod, és pont annyira lesz szükséged belőle, mint amit előzőleg kimérve lefagyasztottál.

Ez is érdekelhet!

21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!

Hozzászólások

Ilke1

Hát.... Ez annyira nem új. Én a csevapot évek óta így porciózom. :-)

firstlady

Köszönjük az ötletet, de szerintem eddig is volt annyi esze a háziasszonyok többségének, hogy nem egyben fagyasztotta le a disznót, vagy bármilyen más alapanyagot, hanem az egyszeri f?zéshez szükséges adagokra bontva. :-)

sonkanoha

Amig magyarorszagon laktunk addig en ugy csinaltam, hogy a hentesnem kertem pl. negyszer fel kilo daralt marhafelsalt... Itt malajziaban kicsit bonyolultabb, mert a "non halal" husokat elulonitve aruljak, es nem daraljak. Ezert veszek egy nagy hust, felvagom fel kilos darabokra, es aztan ledaralom. Hutozacsival eszembe nem jutott meg bohockodni....

Címlapról ajánljuk

További cikkek