Fogadunk, hogy így még nem porcióztál húst

A költséghatékony bevásárlás nem egyszerű feladat, de sokkal bosszantóbb, ha a főztöd maradéka a kukában landol. Itt egy géniuszi trükk, hogyan porciózz pallérozottabban! 

A darált hús praktikus porciózása és fagyasztása okos és előrelátó tervezést igényel, hiszen mindannyiunkkal előfordult már, hogy csak azért főztünk és sütöttünk nagyobb adag milánói makarónit vagy fasírtgolyókat, mert a hús visszafagyasztása lehetetlen és szigorúan tilos dolog. Persze főzés közben baljóslóan többször mondogattuk magunkban, hogy ez így "sok lesz, nagyon sok lesz", a vacsora után meg persze a Murphy modern törvényei szerint be is igazolódtak félelmeink: a töltött padlizsánunk fele ment a szemetesbe.

Ha te is napi szinten küzdesz hasonló problémával, akkor ezt a videót mindenképpen látnod kell!

A videón bemutatott trükkhöz pedig tényleg csak annyi kell, hogy a hentestől hazavitt darált húst egy nagyobb fagyasztózacskóba tegyed, majd egy sodrófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtsd. Ezután egy evőpálcika (vagy bármilyen más, a kezed ügyébe akadó pálca segítségével) egyenlő (1- vagy 2 főre méretezett) adagokra oszd, majd ebben a formában teheted is a fagyasztódba.

Hidd el, a következő főzésnél öröm lesz a porciózott hússal dolgoznod, és pont annyira lesz szükséged belőle, mint amit előzőleg kimérve lefagyasztottál.

Ez is érdekelhet!

21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!

Hozzászólások (3)

Ilke1

Hát.... Ez annyira nem új. Én a csevapot évek óta így porciózom. :-)

firstlady

Köszönjük az ötletet, de szerintem eddig is volt annyi esze a háziasszonyok többségének, hogy nem egyben fagyasztotta le a disznót, vagy bármilyen más alapanyagot, hanem az egyszeri f?zéshez szükséges adagokra bontva. :-)

sonkanoha

Amig magyarorszagon laktunk addig en ugy csinaltam, hogy a hentesnem kertem pl. negyszer fel kilo daralt marhafelsalt... Itt malajziaban kicsit bonyolultabb, mert a "non halal" husokat elulonitve aruljak, es nem daraljak. Ezert veszek egy nagy hust, felvagom fel kilos darabokra, es aztan ledaralom. Hutozacsival eszembe nem jutott meg bohockodni....

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.