Fogadunk, hogy így még nem porcióztál húst

A költséghatékony bevásárlás nem egyszerű feladat, de sokkal bosszantóbb, ha a főztöd maradéka a kukában landol. Itt egy géniuszi trükk, hogyan porciózz pallérozottabban! 

A darált hús praktikus porciózása és fagyasztása okos és előrelátó tervezést igényel, hiszen mindannyiunkkal előfordult már, hogy csak azért főztünk és sütöttünk nagyobb adag milánói makarónit vagy fasírtgolyókat, mert a hús visszafagyasztása lehetetlen és szigorúan tilos dolog. Persze főzés közben baljóslóan többször mondogattuk magunkban, hogy ez így "sok lesz, nagyon sok lesz", a vacsora után meg persze a Murphy modern törvényei szerint be is igazolódtak félelmeink: a töltött padlizsánunk fele ment a szemetesbe.

Ha te is napi szinten küzdesz hasonló problémával, akkor ezt a videót mindenképpen látnod kell!

A videón bemutatott trükkhöz pedig tényleg csak annyi kell, hogy a hentestől hazavitt darált húst egy nagyobb fagyasztózacskóba tegyed, majd egy sodrófa segítségével tetszőleges vastagságúra nyújtsd. Ezután egy evőpálcika (vagy bármilyen más, a kezed ügyébe akadó pálca segítségével) egyenlő (1- vagy 2 főre méretezett) adagokra oszd, majd ebben a formában teheted is a fagyasztódba.

Hidd el, a következő főzésnél öröm lesz a porciózott hússal dolgoznod, és pont annyira lesz szükséged belőle, mint amit előzőleg kimérve lefagyasztottál.

Ez is érdekelhet!

21 fenomenális konyhai trükk - csak neked!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...