Milánói Gabys konyhájából recept

Milánói Gabys konyhájából
Milánói Gabys konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti -általam adott receptnév- milánói-férj módra-Gabystól. Nagyon sajnálom, hogy megváltoztatták, mert ez a párom kreációja....sad

és akkor a története:

Kedvenceim közé tartoznak az olasz tésztaféleségek. A milánóit is -természetesen- mindig én csináltam. Aztán úgy alakult, hogy nem értem rá főzni, és mire hazaértem, a férjem meglepett ezzel a milánóival.

Kiderült, az összes szakácskönyvemet kiterítette, elolvasgatta, de valamiért egyik se tetszett neki igazán. Így szemezgetve belőlük amolyan "hályogkovács" módjára nekilátott főzni, szem előtt tartva, hogy ki nem állhatom az agyon paradicsomozott, kecsöpözött ételeket. Az ebédnél a gyerekeim halálra dicsérték, közölték innentől a férjem milánóija a nyerő. Ő büszke volt, én meg Oscar díjat kaphattam volna, olyan jól sikerült megsértődött képet vágnom:)

Persze isteni volt, azóta - a milánói esetében - fordított a felállás a konyhában, én pucolok, darabolok, a párom meg főz:)

Az "elkészítettem "15" alkalommal, természetesen a férjem elkészítette kb. darabszámra értendő:))))

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

milánói-férj módra - Gabystól, milánói makaróni, paradicsomos kolbászos spagetti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, ha kész egy tálba a pörcöket kiszedjük.
  2. A szalonna zsírjában a megpucolt, apróra vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk.
  3. Ha kész, beletesszük az apróra vágott gombát és az egész babérleveleket, picit sózzuk, pároljuk, ha levet engedett, hozzátesszük a darálthúst, oregánót. Közepes lángon kevergetve főzzük, míg a hús kifehéredik és morzsáira szétesik.
  4. Beletesszük a félbe, majd kockákra vágott kolbászt (tartsuk forró víz alá egy kicsit, utána a "bőre" könnyen lehúzható), lefedjük -néha megkeverjük- takarékon főzzük kb. 15-20 percet. Levesszük a fedőt, kevergetve elpárologtatjuk a keletkezett levet.
  5. Beletesszük a paradicsompürét, ízlés szerint ketchupot, a pörcöket és ha kell, oregánóval, sóval utánaízesítünk, egyet még "rottyantunk" rajta és kész.
  6. Közben a spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, mi a mártással összekeverjük, de a spagetti tetejére halmozva is lehet tálalni.
  7. Reszelt sajttal kínáljuk.


 

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 860
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept
hirdetés

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys k, 2013-10-15 15:08

Nagyon kedves vagy:) Tök igazad van, porokból nem kellene, nem érdemes főzni. Kíváncsian várom a véleményedet, ha elkészítetted. Nagyon szép napot Neked: Gabi

mrellaford
Rellaford Maja / mrellaford sze, 2013-10-23 18:17

Szia! Épp most készült el! Le a kalappal a férjed elött! Mennyei lett! :) Csak annyit változtattam rajta, hogy én tettem bele 2 gerezd fokhagymát és 1 hegyes erőset, mert mi mindent csípősen szeretünk! Az biztos, hogy máskor is megcsináljuk! :)

Gabys
Gabys / Gabys sze, 2013-10-23 18:59

Szió,
felolvastam a dicséretedet:) Nagyon szépen köszöni! Tolmácsolok: ő is tenne bele csípős házi kolbászt, pici csípős paprikát, ha én nem tiltakoznék kézzel-lábbal ellene:) A fokhagyma jó ötlet, ha nem felejti el tesz bele. Köszönöm, hogy megírtad a véleményed, egy elégedett férj ül mellettem:))))) Szép estét: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys h, 2012-09-24 21:50

Kedves Évi,
nagyon szépen köszönöm. A dicséretet pedig átadom, teljességgel övé az érdem:)

929