Töltött padlizsán 1. recept

1 adag
546
kcal
Töltött padlizsán 1.
Töltött padlizsán 1.
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű padlizsános recept. Könnyen elkészíthető és kedvünk, valamint az éppen rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálható a töltelék.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat, úgy, hogy fél-egy centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 20-30 percet. Utána kezünkkel jó erősen kicsavarjuk a levet (amit enged a só hatására) a padlizsánból.
  2. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A lángot erősebbre vesszük és mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Néhány perc elteltével már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről, a darált hús hamar átsül.
  3. A sajt kb. kétharmadát hozzákeverjük a padlizsános húshoz és az egészet, igazságosan elosztva, a padlizsán csónakokba kanalazzuk. A maradék sajttal meghintjük a tetejüket, és a 190 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 20-25 perc alatt elkészül.

statisztika

beküldve:
nézettség: 56 145
elküldve: 20
receptkönyben: 706
elkészítve: 17/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (7)

Nileiah
Nileiahcs, 2013-09-19 19:24

Nem nagyon főztem még padlizsánnal, de szeretnék egészségesebben tehát zöldségekkel főzni minél többet, úgyhogy úgy döntöttem, itt az ideje kipróbálni. Tetszett ez a recept, szóval elkészítettem, és a belseje nagyon finom is lett, viszont a "padlizsán csónakok" nagy csalódást okoztak, ugyanis félig nyersek maradtak. Utólag úgy gondolom, hogy a 20-25 perc ropogósra sütés előtt nem ártott volna legalább ugyanennyi alufóliás párolás, hogy a padlizsán külseje megpuhuljon, de hát késő bánat, legközelebb...

Szabó Antalné
Szabó Antalnék, 2013-09-17 15:33

Imádom a padlizsánt.Én a tetejére tejfelben elkavart tojássárgáját szoktam tenni.Aztán ezt meghintem zsemelemorzsával és erre mangalica füstölt szalonnát teszek keskeny csikokra vágva.Próbáljátok meg ,isteni finom.

torkika
torkikasze, 2012-03-21 16:19

Szia!
Elkészítettem ezt a recepted is,nagyon finom! Anyósomat vártam vele,neki is ízlett!
Nagyon gyorsan kész van! Ez amolyan kirándulásról hazatérós vacsinak tök jó!
Köszönöm!

Gárdos Mária
Gárdos Máriah, 2011-09-05 22:18

Catalinca! Én úgy tudom, hogy az ájult imámban nincs hús, de sok hagyma, fokhagyma, paradicsom, és egyéb fűszerek, mandula, a végén citromlével meglocsolni, tehát egy vegetáriánus kaja. De egyik sem rossz, csak a húsos az nem az, amitől az imám elájult.

catalinca
catalincap, 2010-12-03 08:36

Ugyanez a török konyhában az "Ájult imám", csak az darált bárányhússal készül.

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
546