Töltött padlizsán 1. recept

Töltött padlizsán 1.
Töltött padlizsán 1.
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű padlizsános recept. Könnyen elkészíthető és kedvünk, valamint az éppen rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálható a töltelék.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat, úgy, hogy fél-egy centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 20-30 percet. Utána kezünkkel jó erősen kicsavarjuk a levet (amit enged a só hatására) a padlizsánból.
  2. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A lángot erősebbre vesszük és mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Néhány perc elteltével már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről, a darált hús hamar átsül.
  3. A sajt kb. kétharmadát hozzákeverjük a padlizsános húshoz és az egészet, igazságosan elosztva, a padlizsán csónakokba kanalazzuk. A maradék sajttal meghintjük a tetejüket, és a 190 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 20-25 perc alatt elkészül.

statisztika

beküldve:
nézettség: 55 184
elküldve: 19
receptkönyben: 699
elkészítve: 14/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (6)

Nileiah
Nileiahcs, 2013-09-19 20:24

Nem nagyon főztem még padlizsánnal, de szeretnék egészségesebben tehát zöldségekkel főzni minél többet, úgyhogy úgy döntöttem, itt az ideje kipróbálni. Tetszett ez a recept, szóval elkészítettem, és a belseje nagyon finom is lett, viszont a "padlizsán csónakok" nagy csalódást okoztak, ugyanis félig nyersek maradtak. Utólag úgy gondolom, hogy a 20-25 perc ropogósra sütés előtt nem ártott volna legalább ugyanennyi alufóliás párolás, hogy a padlizsán külseje megpuhuljon, de hát késő bánat, legközelebb...

Szabó Antalné
Szabó Antalnék, 2013-09-17 16:33

Imádom a padlizsánt.Én a tetejére tejfelben elkavart tojássárgáját szoktam tenni.Aztán ezt meghintem zsemelemorzsával és erre mangalica füstölt szalonnát teszek keskeny csikokra vágva.Próbáljátok meg ,isteni finom.

torkika
torkikasze, 2012-03-21 17:19

Szia!
Elkészítettem ezt a recepted is,nagyon finom! Anyósomat vártam vele,neki is ízlett!
Nagyon gyorsan kész van! Ez amolyan kirándulásról hazatérós vacsinak tök jó!
Köszönöm!

Gárdos Mária
Gárdos Máriah, 2011-09-05 23:18

Catalinca! Én úgy tudom, hogy az ájult imámban nincs hús, de sok hagyma, fokhagyma, paradicsom, és egyéb fűszerek, mandula, a végén citromlével meglocsolni, tehát egy vegetáriánus kaja. De egyik sem rossz, csak a húsos az nem az, amitől az imám elájult.

catalinca
catalincap, 2010-12-03 09:36

Ugyanez a török konyhában az "Ájult imám", csak az darált bárányhússal készül.

571