Töltött padlizsán 1. recept

megosztás
0
Kalória?
Töltött padlizsán 1.
Töltött padlizsán 1.
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű padlizsános recept. Könnyen elkészíthető és kedvünk, valamint az éppen rendelkezésre álló alapanyagok szerint variálható a töltelék.

hozzávalók / 3 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat, úgy, hogy fél-egy centiméter vastagon maradjon benne mindenhol. A kikanalazott padlizsánhúst apró darabokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 20-30 percet. Utána kezünkkel jó erősen kicsavarjuk a levet (amit enged a só hatására) a padlizsánból.
  2. Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk és kevés olívaolajon a padlizsánnal együtt megfuttatjuk. A lángot erősebbre vesszük és mehet bele a hús. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Néhány perc elteltével már le is vehetjük a serpenyőt a tűzről, a darált hús hamar átsül.
  3. A sajt kb. kétharmadát hozzákeverjük a padlizsános húshoz és az egészet, igazságosan elosztva, a padlizsán csónakokba kanalazzuk. A maradék sajttal meghintjük a tetejüket, és a 190 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 20-25 perc alatt elkészül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 57 588
elküldve: 21
receptkönyben: 722
elkészítve: 27/41
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nileiah
Nileiah cs, 2013-09-19 20:24

Nem nagyon főztem még padlizsánnal, de szeretnék egészségesebben tehát zöldségekkel főzni minél többet, úgyhogy úgy döntöttem, itt az ideje kipróbálni. Tetszett ez a recept, szóval elkészítettem, és a belseje nagyon finom is lett, viszont a "padlizsán csónakok" nagy csalódást okoztak, ugyanis félig nyersek maradtak. Utólag úgy gondolom, hogy a 20-25 perc ropogósra sütés előtt nem ártott volna legalább ugyanennyi alufóliás párolás, hogy a padlizsán külseje megpuhuljon, de hát késő bánat, legközelebb...

Szabó Antalné
Szabó Antalné k, 2013-09-17 16:33

Imádom a padlizsánt.Én a tetejére tejfelben elkavart tojássárgáját szoktam tenni.Aztán ezt meghintem zsemelemorzsával és erre mangalica füstölt szalonnát teszek keskeny csikokra vágva.Próbáljátok meg ,isteni finom.

torkika
Torkika / torkika sze, 2012-03-21 17:19

Szia!
Elkészítettem ezt a recepted is,nagyon finom! Anyósomat vártam vele,neki is ízlett!
Nagyon gyorsan kész van! Ez amolyan kirándulásról hazatérós vacsinak tök jó!
Köszönöm!

Gárdos Mária
Gárdos Mária h, 2011-09-05 23:18

Catalinca! Én úgy tudom, hogy az ájult imámban nincs hús, de sok hagyma, fokhagyma, paradicsom, és egyéb fűszerek, mandula, a végén citromlével meglocsolni, tehát egy vegetáriánus kaja. De egyik sem rossz, csak a húsos az nem az, amitől az imám elájult.

catalinca
catalinca p, 2010-12-03 09:36

Ugyanez a török konyhában az "Ájult imám", csak az darált bárányhússal készül.

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa ismét Iluska!
A hét szakácsa ismét Iluska!
E heti kiemelt szakácsunk, Iluska, immáron 6 éve van velünk. Próbál különböző receptekkel megörvendeztetni minket, fő a változatosság! 4 éve írtunk róla, de mi történt azóta?
Heti menü: húsos és zöldséges egytálak
Heti menü: húsos és zöldséges egytálak
Ezen a héten felváltva kedveskedünk nektek húsos és zöldséges egytálételekkel - éljen a köretmentesség!
546