Kívül bacon, belül szilva – csirkemájas partifalatka karácsonyra

Ez a recept gyors, ízletes, komfortos, mégis ünnepi. Körettel, savanyúsággal tökéletes főétel, de hidegtálon kis partifalatként is szuperül megállja a helyét.(x)

Ez a közkedvelt partifalatka csirkemájjal készül, melyet aszalt szilvával csomagolunk baconköntösbe. Egyáltalán nem időigényes elkészíteni, akár előre is összedobhatjuk, és tálalás előtt közvetlen betoljuk a sütőbe. Íme a recept:

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

A csirkemájat megtisztítjuk, és 4-5 centis darabokra vágjuk. A baconszeleteket lefelezzük. A csirkemájat és egy szem aszalt szilvát körbetekerünk a baconnel, majd ha szükséges, egy fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét. Felforrósított serpenyőben kicsit elősütjük, majd hőálló tepsibe tesszük, megszórjuk borssal, és előmelegített 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Baconbe tekert, aszalt szilvás csirkemáj - RECEPT ITT!

Körettel, savanyúsággal, hidegen-melegen egyaránt tökéletes vendégváró falatka. Készítsétek el ti is!

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...