5 dolog, amire lecserélheted a finomított olajokat

A finomított olajok rengeteg étel alapját képezik, azonban nem túl egészségesek, és diétásnak sem mondhatók. Most mutatjuk, milyen más zsiradékokra tudjuk lecserélni őket.

Még a legegyszerűbb háztartásban is megtalálunk három-négy különböző féle zsiradékot. Margarint használunk a sütéshez, olívaolajat teszünk a salátánkra, a rántott hús pedig zsírban sütve az igazi. Azonban legtöbbet mégis a finomított étolajat használjuk – a napraforgóolaj minden főtt étel alapja, de ez kerül a tojás alá a serpenyőbe és a palacsintatésztába is. A finomított olajok azonban nem a legegészségesebbek, de szerencsére könnyen helyettesíthetjük azokat más zsiradékokkal.  

Forrásunk volt. 


Még több konyhai tipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...