5 dolog, amire lecserélheted a finomított olajokat

A finomított olajok rengeteg étel alapját képezik, azonban nem túl egészségesek, és diétásnak sem mondhatók. Most mutatjuk, milyen más zsiradékokra tudjuk lecserélni őket.

Még a legegyszerűbb háztartásban is megtalálunk három-négy különböző féle zsiradékot. Margarint használunk a sütéshez, olívaolajat teszünk a salátánkra, a rántott hús pedig zsírban sütve az igazi. Azonban legtöbbet mégis a finomított étolajat használjuk – a napraforgóolaj minden főtt étel alapja, de ez kerül a tojás alá a serpenyőbe és a palacsintatésztába is. A finomított olajok azonban nem a legegészségesebbek, de szerencsére könnyen helyettesíthetjük azokat más zsiradékokkal.  

Forrásunk volt. 


Még több konyhai tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!