5 dolog, amire lecserélheted a finomított olajokat

A finomított olajok rengeteg étel alapját képezik, azonban nem túl egészségesek, és diétásnak sem mondhatók. Most mutatjuk, milyen más zsiradékokra tudjuk lecserélni őket.

Még a legegyszerűbb háztartásban is megtalálunk három-négy különböző féle zsiradékot. Margarint használunk a sütéshez, olívaolajat teszünk a salátánkra, a rántott hús pedig zsírban sütve az igazi. Azonban legtöbbet mégis a finomított étolajat használjuk – a napraforgóolaj minden főtt étel alapja, de ez kerül a tojás alá a serpenyőbe és a palacsintatésztába is. A finomított olajok azonban nem a legegészségesebbek, de szerencsére könnyen helyettesíthetjük azokat más zsiradékokkal.  

Forrásunk volt. 


Még több konyhai tipp:

Címlapról ajánljuk

További cikkek