Kiderült, hogy a nők vagy a férfiak fogynak-e könnyebben

Egy kutatás azt vizsgálta, hányan tudnak megküzdeni az elhízással, és arra is fény derült, hogy a férfiaknak vagy a nőknek megy-e könnyebben a fogyás. Érdekes eredmények születtek.

Az amerikai közegészségügyi hivatal kutatói mintegy 18 és fél millió felnőtt adatait elemezték a 17 és 70 év közötti korosztályból. Az alanyok testtömegindexére (BMI) vonatkozóan legalább három évből rendelkezésre álltak adatok a 2009 januárja és 2022 februárja kőzötti időszakból.

Kiderült, hogy a nők vagy a férfiak fogynak-e könnyebben

JAMA Network Open című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatás indulásakor az összes résztvevő majdnem háromnegyede, 72,5 százaléka volt túlsúlyos vagy elhízott.

Mint kiderült, azok, akik túlsúllyal küzdöttek a kísérlet elején, (átlagosan 12 emberből 1) tudott éves léptékben érdemi súlyvesztést produkálni. Ugyanez a súlyos elhízással élőknél (45 feletti BMI), 6-ból 1 volt.

Ebből arra jöttek rá, hogy minél magasabb volt valakinek a testtömegindexe, annál nagyobb eséllyel tudta leadni a testsúlya minimum 5 százalékát.

A nők vagy a férfiak sikeresebbek?

A tanulmány arra is rávilágít, hogy a nők általában sikeresebbek a fogyásban, mint a férfiak. A szakembereket ez egyáltalán nem lepte meg, hiszen a korábbi kutatások is erre az eredményre jutottak.

Egyébként erre van magyarázat? az egyik, hogy a nők nagyobb arányban kezdenek diétába, továbbá több nőn hajtanak végre testsúlycsökkentő műtétet is az Egyesült Államokban.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz a fogyásról itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek