Itt keresd a (nem csak) farsangi fánkod: 6 hely, ahol biztos nem fogsz csalódni

Vannak édességek, amikkel egyszerűen nem lehet hibázni, annyira népszerűek. Ilyen a fánk is, aminek ráadásul, így, farsang idején szezonja is van. Most megmutatunk hat helyet, ahol ki-ki megtalálhatja a kedvére való fánkvariációt.

Hogy mit talál a Paulay Ede utcai aprócska kávézóban a szerencsés látogató? Hát fánkokat, minden mennyiségben! A Pampushka nemcsak a farsangi időszak emelkedő fánknépszerűségét lovagolja meg, finomabbnál finomabb változatokkal várják a vendégeket, szezontól függetlenül. Tejcsokis mandulapralinéval töltött fánk, amit mandulaforgácsba hempergettek? A nagyi almás pitéje által ihletett fánk? Vagy olyan, aminek a tetején csodás, égetett mering van, a közepe pedig citromos custarddal van töltve? Térj be hozzájuk, és válogass, de ha úgy érzed, mindent meg kell kóstolnod, arról nem mi tehetünk ám!

A Pampushka égetett tojáshabos fánkja / forrás

Pampushka

Paulay Ede utca 67.

Péntek-szombat: 9.00-18.00

Szentendre az a hely, ahova tulajdonképpen bármikor megéri kirándulást szervezni, de most, a farsangi időszakban van plusz egy érvünk, amiért érdemes megfontolni. Szabadfi Szabolcs nemcsak megnyitotta a Panificio il Basilico szentendrei egységét, de csodálatos, virágalakú fánkokkal is készült, amiket kár lenne kihagyni. Van sima porcukros, van baracklekváros mandulaszórással, narancslekváros pisztáciaszórással, nutellás mogyorótörettel a tetején… Egyik ínycsiklandóbb, mint a másik. Ugye, hogy meghoztuk a kedvet egy szentendrei túrához?

Panificio il Basilico

Szentendre, János utca 2.

Hétfő-csütörtök: 8.00-20.00

Péntek-szombat: 8.00-21.00

Vasárnap: 8.00-20.00

Lássuk be, nincs is annál rosszabb, mint amikor azért kell lemondani a kedvenc finomságainkról, mert nem elérhetőek “mentes” - változatban, így ha meg akarjuk őrizni az egészségünket, nem marad más, mint a vágyakozás. Budapest 11. kerületében található a Piskóta - Minden, ami mentes pékség, akik febuár 13-14 között isteni glutén- és tejmentes fánkokkal várják a vásárlóikat. Ami az ízvariációkat illeti, lesz: nutellás, vegán nutellás, földimogyorókrémés, pisztáciás, baracköntetes és szeletelt mandulás is, de érdemes a pékségben érdeklődni a továbbiak felől. Az esemény Facebook-oldalán található elérhetőségeiken pedig előrendelést is lehet leadni. 

A Piskóta mázas fánkjai / forrás

Piskóta - Minden, ami mentes

Budapest, Bartók Béla út 88.

Hétfő-péntek: 7.30 - 18.00

Szombat: 8.00 - 13.00

Zeliska Orsiék 2017-ben nyitották meg Balatonfüreden a Péklány Pékséget, mert szerették volna megmutatni: a vízből, lisztből és sóból készült kenyér nemcsak a testet, a lelket is táplálja. Azóta persze jócskán bővült a pékség kínálata, sós és édes péksütit egyaránt találni náluk az isteni kenyerek mellett, ahogy kovásszal készült fánkot is, mondjuk pisztáciás krémmel a tetején. Ugye milyen csábítóan hangzik? Ezzel a verzióval talán még annak is érdemes tennie egy próbát, aki egyébként a hagyományos változatra esküszik. 

A Péklány pisztáciás-vaníliás fánkjai / forrás

Péklány Kézműves Pékség

Balatonfüred, Szent István tér 5.-7.

Hétfő-péntek: 7.00-17.00

Szombat: 7.00-12.00

Aki látta már, hogyan eszik amerikai filmekben az isteni, középen lyukas, mázas fánkokat, az egész biztos érezte már, hogy mennyire szeretne ő is leülni egy doboz fánkkal, és csak gondtalanul falatozni, míg világ, a világ. A Donuterie Café kínálatát nem lehet felsorolni, mindenféle mázzal és töltelékkel készült fánkot kapni itt, a klasszikus ízektől az egész váratlan verziókig. Szerencsére egész évben nyitva vannak, így bármikor fordulhatunk hozzájuk, ha épp fánkot kívánunk.

A Donuterie-ben pazar a választék / forrás

Donuterie Café

Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 56.

Hétfő-péntek: 8.30-20.00

Szombat: 10.00-20.00

Vasárnap: 10.00-19.00

Vannak helyek, amiket nem lehet megunni, ahova mindig jó visszatérni, mert a minőség és a hagyomány találkozásából születő élmény vissza-visszacsalogat bennünket. Az Auguszt József által alapított cukrászda 1870-óta várja vendégeit, és mi köszönjük szépen, azóta is szívből szeretjük az Auguszt-család elkötelezettségét és finom süteményeit. Farsang környékén mindig frissen sül náluk a klasszikus szalagos fánk, úgyhogy aki végzett a bevásárlással a piacon, az mehet is hozzájuk egy kis ebéd utáni finomságért.

Az Auguszt szalagos fánkjai / forrás

Auguszt cukrászda

Budapest, Fény utca 8.

Kedd-péntek: 10.00-18.00

Szombat: 9.00-18.00

Címlapfotó: Donuterie Café / forrás

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Étteremajánlóban nincs hiány nálunk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Spórolásban nagyok vagyunk!

Velünk ez az év is jól indul. Vonzó kínálatunkból most számos termékünket extra nagy kiszerelésben, még jobb áron kínáljuk számodra, aktuális akcióinkkal pedig egyenesen a konyhádba hozzuk Amerikát!

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...