Kiderült, mennyivel lesz drágább egy gombóc fagyi idén

A 2023-as évhez képest 10%-os áremelésre lehet számítani az idei szezonban, tehát biztosan drágább lesz a fagylalt.

Jelentősen megemelkedtek a költségek, drágább lett az alapanyag, és a béreket is emelni kell, emiatt a fagylalt is drágulni fog a szezon kezdetekor – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Akár 650 forint is lehet egy gombóc fagyi idén

100 forinttal is drágulhat a fagyi

Az 550 forintos fagylalt ára akár 100 forinttal is növekedhet a szezonkezdésre

– derül ki a cikkből.

Többek között a győri Bécsi kávéház is kénytelen drágábban adni a süteményeket és a fagylaltokat, ugyanis nekik is megemelkedtek a költségeik, illetve szeretnék növelni a dolgozóik bérét is.

Náluk a tavalyi árakhoz képest 10 százalékos áremelés várható.

A cukrászda előreláthatólag március 1-jétől árusít majd fagylaltot, kezdetben a tavalyi 550 forintos áron, majd később 600–650 forintra emelik majd az árát.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek