Óriási magyar siker a fagyivilágbajnokságon

Elképesztő tortakölteménnyel rukkolt elő a magyar csapat, így egyáltalán nem meglepő, hogy díjjal tértek haza.

Bronzérmes lett, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a magyar cukrász csapat a fagyi világbajnokságon, közölte hétfőn este a Magyar Cukrász Ipartestület a Facebook-oldalán.

Somogyi Renáta, Gaborecz István, Fodor Sándor, Gácsi Zoltán, Füredi Krisztián összeállítású magyar csapat tavaly Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, ezt a sikert tudták most egy még nagyobb megmérettetésen túlszárnyalni.

A magyarok egy csodás tortakölteménnyel érdemelték ki ezt a helyezést.

A verseny második helyezettje Dél-Korea lett, és Olaszország győzött.

A Gelato World Cup-ot 2003 óta, kétévente rendezik meg. A versenyre a világ minden tájáról érkeznek cukrász szakemberek, hogy felhívják a figyelmet a hagyományos kézműves fagylalt kiválóságára, hozzájáruljanak az ágazat professzionalizmusának fejlesztéséhez, és hogy bemutassák a legújabb fagylalttrendeket.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek