Egy gyermekkórház, ahogy még nem láttad

A kórházak ridegek, szürkék, fertőtlenítő-szagúak és barátságtalanok. De nem kell ennek feltétlenül így lennie.

Egy londoni gyerekkórház egy 15 fős művészcsoportra bízta falainak dekorálását. A festők, keramikusok, tervezők színes, játékos, vidám formákat álmodtak a nyomasztó terekbe, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kényszerből itt töltött idő a kis betegeknek ne csupán egy rossz emlék maradjon. Egy ilyen épületben fontos szempont a falak, tárgyak tisztántarthatósága, ezért az alkotók nagy hangsúlyt fektettek az anyagok, felületek kiválasztására. A kórház minden osztálya más-más hangulatot hordoz, de mindegyik jókedvű böngészésre készteti a nézőjét. Sajnos elég sok időt töltöttem én is a gyerekeimmel kórházi várótermekben és folyosókon, és biztos vagyok benne, hogy ilyen környezetben könnyebb lett volna lekötni őket, elterelni a figyelmüket. És az a játszóház? Hát abban egészséges felnőttként is szívesen eltöltenék egy fél napot...

Traumatológia és belgyógyászat, művész: Morag Myerscough
Hematológia, művész: Donna Wilson
Járóbeteg ellátás, művész: Chris Haughton
Légzőszervi megbetegedések osztálya, művész: Miller Goodman
Előtér, művész: Katharine Morling

Olvastad már?

A Svéd Szakács legjobb konyhai praktikái

Elválasztó függönyök, művész: Doran
Sürgősségi, művész: Tord Boontje
Játszószoba, művész: Cottrell, Vermeulen és Morag Myerscough

Olvastad már?

Vicces gyerekkori fotók felnőtt szereplőkkel

(via BoredPanda)

Hozzászólások (1)

Hagymafaló

Annyit szeretnék azért megjegyezni, hogy az eredeti cikkben olvasható, hogy a m?vészek kezdeményezték a dolgot, és csak MEGENGEDTÉK nekik, hogy véghez vigyék a projektet, nem finanszíroztak semmit. Fontosnak tartom ezt kiemelni, mert nagyon jól bemutatja a m?vészek világát - élvezetb?l dolgozunk, nem a pénzért.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.