Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így néz ki a napi menü egy londoni kórházban

Príma étlap, széles választék, köret- és desszertvariációk - nem, most nem egy új étteremről adunk hírt, egy londoni kórház napi menüjét mutatjuk meg. Jó lenne hasonló itt is!

Egy közösségi oldalon, a Kórházi koszt posztjai között találtuk ezt a számunkra megdöbbentő fotót: egy londoni kórház mappában lefűzött napi menüjéről készült. Tanúsága szerint a kedves betegek képről választhatják ki, mit kérnek ebédre – bárcsak nálunk is ez lenne a természetes! A kórház jelmondata: “Don't go hungry in hospital”, magyarán ne éhezz a kórházban! Ők úgy gondolják, és ezt a menü lapjain meg is fogalmazzák: “Ha rendesen eszel a kórházban, nagy valószínűséggel hamarabb felépülsz a betegségből, és gyorsabban hazamehetsz.” Hát nem lenne jobb így mindenkinek?

Az idősebbek részére nagy odafigyeléssel összeállított étlapon van: egy zöldspárga-krémleves, amihez szendvics vagy húsos főétel választható. Az emeletes szendvicsek közül az egyik fehérkenyér csirkés-majonézes krémmel, a másik teljes kiőrlésű gabonalisztből készült kenyér tojásos-paradicsomos kencével. A két komolyabb menü: a paradicsomos sertésragu és húsmentes zöldségek csőben sütve. Ezekhez törtkrumpli, rizs, párolt zöldség jár, rájuk öntet választható.

A desszertek – ha lehet- még csodásabban festenek, kár, hogy teljes valójukban, amikor éppen kiosztják, nem láthatjuk őket. Epres sajttorta és narancszselé pohárban, valamint baracklében. Ezekhez tejszín kérhető.

Minden fogás alatt kis jelzéssel látható, mely ételek kímélőbbek, és melyek megterhelőbbek a gyomor számára: szívecske – healthier choice, vagyis egészségesebb választás, “v” – vegetáriánusok számára is fogyasztható étel, “s” – soft diet, diétásabb választás, “+” – magasabb kalóriatartalmú étel, és a +1: a csipegető kéz, ami természetesen azt jelenti, kézzel ehető fogás.

A fotókon jól néznek ki az ételek, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy élőben is így van. És hogy ne érezzük túlságosan rossz helyzetben magunkat, nincs kolbászból ott sem a kerítés: történtek nagy melléfogások is. Itt az egyik példa: a Daily Mail összeállításában ti is megbizonyosodhattok róla.

...ezek is érdekelhetnek még!

(címlapfotónk csak illusztráció)

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K.Mariann
K.Mariann Sun, 2017-05-28 00:09

Iszetnefer "Inkább az orvosok legyenek jók, mint a kaja." Ebben teljesen egyetértek veled! Ezekben a posztokban, magyar oldalról leginkább reggeliket és vacsikat mutatnak, amiknek én talán a felét sem eszem (egészségesen). De hogy miért kellene ajnározni a spárgalevest "csirkemajonézes" szendviccsel aminek alapja láthatóan egy sima tescós műanyag "kenyér", nem is értem. Ha ezt kapnák, akkor is hőbörögnének. Nyilván nem terülj-terülj, de tényleg az a lényeg, hogy megkapják az emberek az orvosi ellátást.

BDorina
BDorina Wed, 2017-01-25 00:52

Olvasni lehet mindenről mindent. Valójában azok panaszkodnak, akik hülyék és minden kis szir-sz.rral orvoshoz mennek. Ott több szintű ellátás van, ha torokgyulladással sürgősségire mész, akkor nyilván nem fognak ellátni. Nem arra való ugyanis.

Iszetnefer
Iszetnefer Tue, 2017-01-24 16:43

Ehhez a szintű ellátáshoz milyen biztosítás kell? Elég sok eltettető példát is olvastam a brit kórházakról. Inkább az orvosok legyenek jók, mint a kaja.