Ezt üzeni a nyugdíjasoknak az Aldi, a Tesco, a Spar és az Auchan is

Üzent a nyugdíjasoknak az Országos Kereskedelmi Szövetség, melynek tagjai arra kérik az időseket, megfontoltabban és körültekintőbben induljanak el vásárolni. 

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagjai, az Aldi, az Auchan, a Drogerie Markt (dm), az Euronics, az Ikea, a Lidl, a Mol, az Obi, a Penny Market, a Praktiker, a Rossmann, a Spar és a Tesco arra kéri a vásárlókat, hogy a mostani járványhelyzetben tartsák be a biztonsági szabályokat - írja a Napi.hu.
Az OKSZ felhívja a figyelmet a maszkhordás fontosságára valamint arra is, hogy az idősek kerüljék a zsúfolt helyeket, és ne a csúcsidőben menjenek vásárolni, válasszanak olyan idősávokat, amikor valószínűsíthetően kevesebb a vásárló, így például kerüljék a kora reggeli és a késő délutáni időszakot.
A szövetség továbbá azt tanácsolja, amennyiben lehetséges, az idősek kérjék meg a fiatalabb korosztályt, segítsenek a bevásárlásban, a boltokban kialakult hosszabb soroknál engedjék előre az idősebbeket.
Az OKSZ továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a jogszabályban előírtak alapján mindenki hordjon maszkot az üzletekben, ha valaki pedig felszólításra sem visel maszkot, kötelező őt felszólítani az üzletből való távozásra, megtagadni tőle a kiszolgálást és értesíteni a rendőrséget.
Ez is érdekelhet:

via Napi.hu

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek