Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt ehetik most a barlangból kimentett, lábadozó focista fiúk

Tegnap kimentették az utolsó fiút is a barlangból, az edzővel együtt. Olvassátok el, hogyan lábadoznak a kórházban!

Az egész világ izgult, mi lesz a thaiföldi barlangban rekedt 12 focista fiú sorsa – és tegnap, végre mind kiszabadultak, edzőjükkel együtt. Ahogy több portál is frappánsan megfogalmazta:

focivébé ide vagy oda, jelenleg ők a világ leghíresebb focistái.

Az alaposan legyengült srácok azonban még nem térhettek haza – kórházi karanténba kerültek, ahol orvosok vizsgálják őket, lehetséges fertőzéseket kutatva. A biztos felépülés és megerősödés végett védőszemüveget adtak rájuk, hogy kíméljék szemüket a fénytől (két hétig sötétben éltek), tévét sem nézhetnek, és étrendjük is csak fokozatosan térhet vissza a normális mederbe. 

Így néz ki a kórházi karantén, ahol ápolják őket:

Az első 4 kiszabadított fiú állítólag pad kra pa-ért sóvárgott, amikor felszínre hozták őket -  ez egy csirkés-krumplis, fűszeres, thai bazsalikomos helyi fogás, amit azonban sajnos megtagadtak tőlük.

Helyette egyelőre egyszerű, fűszermentes, kímélő ételeket kapnak, főleg rizsből készült kását (ez az úgynevezett csuk), de kenyeret és csokit is adtak nekik, hogy energiához jussanak.

Az Insider cikkéből az is kiderül, hogy a fiúk a bent töltött napok alatt kézzel írtak kívánságlistát a családjuknak, hogy rántott csirkével és BBQ-sertéssel várják őket haza.

Receptajánló:

Nem teljesen elszigeteltek a külvilágtól, hiszen elzárt kórházi szobáikba telefont azért kaptak, hogy szüleikkel tarthassák a  kapcsolatot.

Néhányuk enyhe tüdőfertőzést kapott, ezt antibiotikummal kezelik.

A pszichológusok véleménye szerint egyébként mentálisan teljesen jól vannak, de azért ellenőrzés alatt tartják őket.

A FIFA elnöke még a focivébére is meghívta őket Moszkvába, de sajnos az orvosok ezt nem engedélyezték – sanszos, hogy a fiúk nagy bánatára, hiszen állítólag már a barlangban is kérdezősködtek a meccsek állásáról.

Örülünk, hogy jól vannak!

Ezeket láttátok?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!