Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezekkel a növényekkel ne hagyd játszani a gyereket - veszélyesek lehetnek

A kerti és a szobanövények között is akad olyan, amelyek szép külseje ellenére veszélyes lehet, ha levelei, nedvei vagy termései a gyerekek szájukba kerülnek.

Összegyűjtöttünk 5 növényt, amikre kint és bent is érdemes egész évben figyelni, és lehetőség szerint gyermekektől elzárt helyen nevelni őket.

Gyöngyvirág

Levelei megtévesztően hasonlóak a medvehagymáéhoz, ám nagy különbség a két növény között, hogy előbbi ehető, a gyöngyvirágnak viszont minden része mérgező. Sajnos számos halált okozó esetről is hallottunk már kapcsán. Gyerekes családok számára nem ajánlatos a kertben tartása, illetve vágott formában is csak abban az esetben legyen otthonunkban, ha biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek nem jutnak hozzá.

Leander

A leander a mediterrán életstílus egyik legjelentősebb képviselője, hazánkban is egyre népszerűbb. Kora nyártól késő őszig virágzik, nyaranta a kertek és teraszok éke. Fontos tudni róla, hogy a növény minden része mérgező, gyerekek körül csak szigorú felügyelet mellett tartsuk. Ha mégis a szervezetbe kerül valamelyik része, hányást és hasmenést okozhat.

Ezt is nézd meg!

Ez a lány nem komplett...vagy igen? 500 szobanövénnyel él együtt!

Aranyeső

Közparkok és magánkertek népszerű dísznövénye. A tavaszi hónapokban a leglátványosabb, amikor aranylósárga virágaival kitűnik az éledező természet szürkeségéből. Kevesen tudják, de minden aranyaesőfajta mérgező alkaloidokat tartalmaz. A kertben és vázában tartva is tedd biztonságos helyre.

Dieffenbachia

Az egyik legigénytelenebb és emiatt legnépszerűbb szobanövény, ami jószerével minden óvoda és iskola folyosóján megtalálható, annak ellenére, hogy minden része mérgező. Ha a szájba vagy a torokba jut, kellemetlen égő és maró érzést idéz elő, ami rövid időn belül nyelési nehézségekkel is járhat, sőt, akár beszédképtelenségig is vezethet.

Könnyezőpálma

A dieffenbachia mellett a másik nagy közönségkedvenc, ikonikus levélmintái egyre több lakberendezési tárgyat díszítenek. Megtévesztő neve ellenére nem a pálmafélék családjába tartozik. A méreganyagok léggyökereiben találhatók, és a deiffenbachiánál is tapasztalható tüneteket okozzák a szervezetbe kerülve.

Ha növények okozta mérgezésre gyanakszol, ne késlekedj, azonnal fordulj orvoshoz!

EZEKET LÁTTAD?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!