Ezeket a jégkrémeket hiányoljuk legjobban a gyerekkorunkból

Összeszedtem nektek a kilencvenes évek elején imádott, azóta leginkább visszasírt jégkrémeinket. Ti hozzátennétek még valamit?

1. A szőlős mövenpick

Itt volt az a bizonyos SZŐLŐS mövenpick - dobozos és pálcikás jégkrém is volt belőle. Lila és zöld volt, nyilván színezék miatt, de baromira hiányzik.

A szőlős mövenpick, amit nálunk Anna sír vissza

2. A sajtos jégkrém

Személyesen őrült szerelem fűz hozzá, könnybe lábadok, ha beugrik az íze: tömény, annyira krémes vanília volt, hogy azóta se tudtam semmihez kötni, de minden ementáliról eszembejut. Tschisi volt a neve.

Így nézett ki a jégkrémtáblákon - igazi sajtnak, persze életben egy sima sárga rúd volt
És így nézett ki valójában - sírok!!!!!!

3. SKY

Atyaég, a kókuszos Sky, belül buborékos csokoládéval...és csomagolása is nagyon különleges volt akkoriban, ahogy csillogott!

Hallom, ahogy roppan a közepe harapáskor

A reklámtól pedig most is szívdobogást kapunk:

4. A jó öreg LEO

Epres-tejes klasszikus, a magyar jégkrémek őse. Hiányzik.

Leo, a klasszikus magyar

5. TWINNI

Az ikerjégkrém, amit a kisétkűek elfeleztek - narancsos-körtés volt, azt hiszem, és nyilván a csokit szerettük a legjobban a hegyén. Ráadásul viszonylag olcsó volt, és jobb esetben maradt rá pénzünk a nyári táborban.

A cuki ikrek

6. BUMBUM

A rágóízű jégkrém, ami egyébként, eláruljuk, néhány helyen még most is kapható.

7. És innen minden

Szóval az a helyzet, hogy erről a tábláról minden egyes darabtól nosztalgiakönnycseppek gyűlnek a szemünkbe.

Cikkcakk, Cerka, Chita, Romero, de hiányoztok!

És nektek melyik volt a kedvenc?

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...