Ezeket a jégkrémeket hiányoljuk legjobban a gyerekkorunkból

Összeszedtem nektek a kilencvenes évek elején imádott, azóta leginkább visszasírt jégkrémeinket. Ti hozzátennétek még valamit?

1. A szőlős mövenpick

Itt volt az a bizonyos SZŐLŐS mövenpick - dobozos és pálcikás jégkrém is volt belőle. Lila és zöld volt, nyilván színezék miatt, de baromira hiányzik.

A szőlős mövenpick, amit nálunk Anna sír vissza

2. A sajtos jégkrém

Személyesen őrült szerelem fűz hozzá, könnybe lábadok, ha beugrik az íze: tömény, annyira krémes vanília volt, hogy azóta se tudtam semmihez kötni, de minden ementáliról eszembejut. Tschisi volt a neve.

Így nézett ki a jégkrémtáblákon - igazi sajtnak, persze életben egy sima sárga rúd volt
És így nézett ki valójában - sírok!!!!!!

3. SKY

Atyaég, a kókuszos Sky, belül buborékos csokoládéval...és csomagolása is nagyon különleges volt akkoriban, ahogy csillogott!

Hallom, ahogy roppan a közepe harapáskor

A reklámtól pedig most is szívdobogást kapunk:

4. A jó öreg LEO

Epres-tejes klasszikus, a magyar jégkrémek őse. Hiányzik.

Leo, a klasszikus magyar

5. TWINNI

Az ikerjégkrém, amit a kisétkűek elfeleztek - narancsos-körtés volt, azt hiszem, és nyilván a csokit szerettük a legjobban a hegyén. Ráadásul viszonylag olcsó volt, és jobb esetben maradt rá pénzünk a nyári táborban.

A cuki ikrek

6. BUMBUM

A rágóízű jégkrém, ami egyébként, eláruljuk, néhány helyen még most is kapható.

7. És innen minden

Szóval az a helyzet, hogy erről a tábláról minden egyes darabtól nosztalgiakönnycseppek gyűlnek a szemünkbe.

Cikkcakk, Cerka, Chita, Romero, de hiányoztok!

És nektek melyik volt a kedvenc?

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek