A konyhák általában nagy ablakokkal vannak megáldva, ezáltal világosak és a szellőztetésük is megoldott. Ugyanakkor mégis kritikus hely a kényesebb szobanövények számára a főzés közben felszabaduló pára, gőzök és a hő miatt. A nehezített pálya ellenére is vannak olyan szobanövények, amelyek jól bírják a strapát ilyen körülmények mellett is.
A gyógy- és fűszernövények kedvenc helye lehet
A konyhaablakba érdemes néhány gyógy- és fűszernövényt, például rozmaringot, bazsalikomot, kakukkfüvet, levendulát, petrezselymet és zsályát tenni, mert jól bírják a fent említett konyha körülményeket. Ráadásul a főzéshez is kiváló alapanyagok.
Bővítsd a kínálatot
A fűszernövények mellett kevés gondozást igénylő szobanövényekkel is díszíthetjük a konyhát.
A teljesség igénye nélkül:
Borostyán
Sokoldalú növény, leginkább a nedves talajt kedveli, ráadásul alkalmas a levegőben lévő szennyező anyagok tisztítására is.
Aloe vera
Az aloe vera olyan gélszerű nedvességet tartalmaz, amely hatékony az égési sérülések kezelésére, így tényleg a konyha a legalkalmasabb hely a számára.
Zöldike
Ezt a növényt rendkívül könnyű gondozni, mert minden körülményt jól visel. Szuperül növekszik cserépben vagy lógó kosarakban, és nagyszerű a levegő tisztítására, illetve a kellemetlen szagok megszüntetésére.
A levegő tisztítására ideális még a vitorlavirág, menta, jázmin, páfrány, guminövény vagy a liliom.
TIPP: A nagyobb és gyorsan nővő, terjeszkedő növényeket hagyjuk a nappaliban vagy az étkezőben! A pozsgásokkal azonban bátran kísérletezzünk a konyhában is, mert amellett, hogy jól mutatnak, gondozásukra sem kell sok energiát fektetni!
via BalconyGardenWeb