Ezek lettek a legjobb balatoni fagyizók 2020-ban

A nyári forróságban mindig jólesik egy gombóc (na jó, inkább kettő vagy három) hűsítő fagylalt. Ha a Balatonon nyaralsz, válassz a következő fagyizók közül! 

Igencsak meleg hónapnak ígérkezik az augusztus, a forró napokon pedig nincs olyan, aki ne frissítené fel magát szívesen egy kiadós adagfagylalttal. Bár a jó nevű cukrászdákban és fagyizókban kiemelten figyelnek a minőségre, nem árt óvatosnak lenni: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tavalyi ellenőrzései alapján minden tizedik fagylaltozóban találtak valamilyen hiányosságot az ellenőrök, tíz esetben pedig ki is kellett vonni a forgalomból a fogyasztásra alkalmatlan termékeket - derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Ahogy egy étteremben is előfordul, hogy a maradék ételt hasznosítják újra, úgy olyan fagylaltozók is előfordulnak, ahol a maradék süteményből készülnek a jéghideg desszertek. Ez még önmagában talán nem is lenne baj, ha a maradék jó minőségű, és emberi fogyasztásra alkalmas. Az viszont kifejezetten veszélyes is lehet, ha nem megfelelő higiéniai körülmények között készítik el és tárolják a fagylaltokat, lejárt alapanyagokat használnak fel, vagy a megolvadt desszertet újrafagyasztják. A Magyar Konyha most a Balaton legjobb helyeit kutatta fel, gasztrokalauz mellékletében pedig összeszedte a Balaton tíz legfinomabb és legmegbízhatóbb fagylaltozóját.

Bergmann Cukrászda - Balatonfüred
Bringatanya - Somogyi Fagylaltműhely Gyenesdiás
Füredi Fagyizó - Balatonfüred
Kő fagyi? - Mindszentkálla
Móló Cukrászda - Révfülöp
Mónisüti - Gyenesdiás
Szélcsend - Balatonföldvár
A felsorolt fagyizók nem csak ízletes fagylaltjaikról ismertek. A Bergmann Cukrászda például már 1939 óta készít fagylaltokat (az első cukrászdát még Győrben alapították.) Míg a Bringatanya fagyija 2017-ben különdíjat nyert a Fagylalt Világbajnokságon, addig például a Kőfagyi minden nap többféle gyümölcsfagylalttal és laktózérzékeny opciókkal várja a vendégeket.
Ez is érdekelhet:
Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek