Ez a MEDITERRÁN kerti NÖVÉNY illik a csillagjegyedhez

Ha van kerted vagy egy szuper erkélyed, és imádod a növényeket, válaszd azt, amit most mi ajánlunk neked!

HALAK - CIPRUS

Cupressus sempervirens

Jellegzetes, gyönyörű és egyedi formájú, oszlopos növekedésű örökzöld fenyőféléje. Lassan fejlődik, a téli hideget nem kedveli. Védett helyeken igen szép formájú és magas növények nevelhetők belőle.

Ezt láttad?

Ez a POZSGÁS növény illik legjobban a csillagjegyedhez

VÍZÖNTŐ - KÍNAI KENDERPÁLMA

Trachycarpus fortunei

Az európai kenderpálma védett helyeken a szabadban is áttelel. Kezdetben kisebb, majd az idős növényeken akár 60 cm átmérőjű, tenyeresen karéjos levelei vannak. Csak a kifejlett növények virágoznak. Dézsában is tartható, ilyenkor fűtetlen és fényes helyen érdemes átteleltetni.

BAK - LILA AKÁC

Wisteria chinensis

A gyönyörű lila akác szára támrendszerre csavarodik. Nagy helyet igényel a kertben. Akár nagyobb fák lombkoronájába is felfut, virágzáskor igen látványos színfoltot ad a kertben.

NYILAS - PUSZPÁNG

Buxus sempervirens

A kertek és a parkok közkedvelt jól metszhető örökzöld cserjéje. Jól alakítható, ezért a barokk idején, a tiszafához hasonlóan előszeretettel használták a mértani kertekben formára nyírva.

SKORPIÓ - TROMBITAFOLYONDÁR

Campsis radicans

A csavarodva kúszó és léggyökerekkel is kapaszkodó trombitafolyondár narancs, piros vagy sárga virágokat fejleszt. Erőteljes növekedésű növény, nagy helyet képes befutni. Ideális pergolák, apácarácsok befuttatására.

MÉRLEG - ANGOL RÓZSÁK

Az angol rózsák David Austin által nemesített fajták. A nemesítési cél a régi rózsák illatának, virágszerkezetének ötvözése a mai rózsák színeivel és folytonos virágzásával. A nemesítő fontos célja volt a rózsák különleges illata is. Jelenleg, mintegy kétszáz rózsafajta sorolható ide. A nemesítő néhány, nem általa létrehozott fajtát is angol rózsának tekint. Pl: Cardinal Hume, Gruss an Aachen.

SZŰZ - TÖRÖKMÁLYVA

Hibiscus syriacus

OROSZLÁN - LEANDER

Nerium oleander

A mediterrán országokban mindenütt megélő és a tűző napon bőséggel virágzó leander Magyarországon is csodás bokorrá nevelhető. Fagymentes, védett helyen tudja átvészelni a hideg mínuszokat. Amint javul az idő, kitehetjük a levegőre: széltől védett, meleg, napos helyre.

RÁK - SELYEMAKÁC

Albizia julibrissin

A selyemakác a kisebb termetű díszfák közé tartozik, magassága kifejlett korában 6-10 méter, lombkoronája ívelt formájú, melyet lombhullatóként télen elveszt, hogy aztán tavasszal megújulva zöldelljen a kertben! A selyemakác különlegessége, hogy virágai vonzzák a rovarokat, köztük a pillangókat, így a fa valóban életteli, aktív miliőt teremt maga körül!

IKREK - ÖRÖKZÖLD MAGNÓLIA

Magnolia grandiflora

Az örökzöld magnólia levelei nagyok, fényes sötét zöldek, fonáka barna színű. Nagy méretű növények, de csak védett fekvésben fejlődnek. Virága nagy és illatos. A mediterrán országok egyik jellegzetes növénye.

BIKA - MURVAFÜRT

Bougainvillea

Tövises növény és igen gyorsan fejlődik. A virágai kicsik és fehérek, azonban a virágzatot ölelő murvalevelek fajtától függő méretűek és élénk, vidám színűek. Gazdagon virágzik! Hazánkban csak dézsás növényként tartható, többnyire erős támrendszert igényel.

KOS - JÁZMIN

Jasminum polyanthum

A fehér, erősen illatos kúszónövény szinte minden délszaki országban kedvelt növény. Magyarországon csak dézsás növényként tartható, télire a teleltetéséről gondoskodni kell. Hatalmas felületeket futhat be, gyorsan fejlődik.

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek