Ez a 6 gyönyörű torta versenyezhet a Magyarország Tortája címért

Kiderült, melyik hat torta szállhat versenybe a Magyarország Tortája címért 2020 nyarán.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
A tavalyi év legnagyobb nyertesei Tóth Norbert (Tóth Cukrászda – Dunaföldvár) és Gyuris László (A Cappella cukrászda – Szeged) lettek, akik a Boldogasszony csipkéje és a cukormentes Kicsi gesztenye elnevezésű tortákkal nyerték el a szakmai zsűri tetszését.
A torták augusztus 20-a óta számos hazai cukrászdában kaphatóak voltak, most pedig ismét eljött annak az ideje, hogy az ország legjobb cukrászmesterei új tortacsodákkal rukkoljanak elő, hogy 2020 nyarán a két szerencsés elvigye a "Magyarország Tortája", illetve a "Magyarország Cukormentes Tortája" címet.
A versenyre idén összesen 21 cukrász jelentkezett különleges tortáival, a 6 alkotást, amely továbbjutott a következő fordulóba, február 6-án hirdette ki a szakmai zsűri a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon.

Íme a továbbjutott munkák:

Tétényi áfonyás mandula

Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

Hunyadi krónikája

Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

Mákvirág

Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)

Fenséges fügés manna

Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

Curiositas

Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

Szegedi boszorkány

Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)

A továbbjutott tortákon túl a zsűri egy „hagyományőrző különdíj” odaítéléséről is döntött, melynek nyertese a Fortissimi – Bátrak tortája, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotott Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére, a térség jellegzetes alapanyagaiból, hajdina, köles, kukorica, mák, méz, túró felhasználásával.

Ez is érdekelhet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...