Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a 6 gyönyörű torta versenyezhet a Magyarország Tortája címért

Kiderült, melyik hat torta szállhat versenybe a Magyarország Tortája címért 2020 nyarán.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” pályázatot augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából, államalapító Szent István köszöntésére.
 
A tavalyi év legnagyobb nyertesei Tóth Norbert (Tóth Cukrászda – Dunaföldvár) és Gyuris László (A Cappella cukrászda – Szeged) lettek, akik a Boldogasszony csipkéje és a cukormentes Kicsi gesztenye elnevezésű tortákkal nyerték el a szakmai zsűri tetszését. 
 
 
A torták augusztus 20-a óta számos hazai cukrászdában kaphatóak voltak, most pedig ismét eljött annak az ideje, hogy az ország legjobb cukrászmesterei új tortacsodákkal rukkoljanak elő, hogy 2020 nyarán a két szerencsés elvigye a „Magyarország Tortája”, illetve a „Magyarország Cukormentes Tortája” címet.
 
A versenyre idén összesen 21 cukrász jelentkezett különleges tortáival, a 6 alkotást, amely továbbjutott a következő fordulóba, február 6-án hirdette ki a szakmai zsűri a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállításon. 
 
 

Íme a továbbjutott munkák:

Tétényi áfonyás mandula 

Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

 
 
 

Hunyadi krónikája 

Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)

 

Mákvirág 

Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)

 

Fenséges fügés manna

Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)

 

Curiositas

Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)

 

Szegedi boszorkány

Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)

 
A továbbjutott tortákon túl a zsűri egy „hagyományőrző különdíj” odaítéléséről is döntött, melynek nyertese a Fortissimi – Bátrak tortája, melyet Nándori László (Nándori Cukrászda, Budapest) alkotott Kercaszomor, a Legbátrabb Falu tiszteletére, a térség jellegzetes alapanyagaiból, hajdina, köles, kukorica, mák, méz, túró felhasználásával.
 
 
A Magyarország tortája verseny idei győztesét nyár közepén ismerheti meg a nagyközönség, és az augusztus 20-i ünnepségeken kóstolhatja meg először, a nyertes alkotást pedig az ország számos cukrászdája árusítja majd.
 
Vajon melyik lesz a befutó?
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!