Expressz pizzát mindenkinek!

Nehéz olyan embert találni, aki ne szeretné a pizzát, ezért ideális megoldás minden baráti összeröffenésre, gyerekzsúrra vagy csupán egy átlagos hétköznap estére is.

Na jó, de igazi pizzát ki tud csinálni? Ahhoz kellene egy tisztességes kemence, szakszerű nyújtási technika (vagy legalábbis egy spéci gép), a friss paradicsomról nem is beszélve. Semmi gond, az otthoni konyhánkban nem is kell az olasz mesterekkel versenyeznünk, elég, ha a család és a gyomrunk elégedett. Korábban már megosztottam egy pizzatészta alapreceptet, a Jamie Oliver félét, ami az egyik legjobb azok közül, amikkel eddig próbálkoztam. Ugyanakkor már előfordult velem is, hogy nem volt időm (vagy kedvem) tésztagyúrással, kelesztéssel és formázással vacakolni, úgyhogy jött az expressz, félkész változat.

Pizzát villámgyorsan!

Áthívtunk magunkhoz néhány barátot egy kellemes esti iszogatásra, amihez azért nem árt némi felszívóképességgel rendelkező, szénhidrátban gazdag kísérő… Délutánra úgy alakult, hogy komolyabb konyhai alkotómunkára már nem igen maradt időm, ezért ahelyett, hogy elkápráztattam volna őket valamiféle csúcsgasztronómiai kísérlettel, inkább maradtam a jól bevált kedvencnél. Plusz nehezítés volt, hogy hipp-hopp kellett előállnom valamivel, ezért gyorsan lerohantam a boltba a bevásárlólistámmal, melyen ez állt: leveles tészta, hámozott konzerv paradicsom, mozzarella, paradicsom. Igen, ebből egyértelmű, hogy mi készül: pizza!

Semmi furfang nincs benne, egyszerű, ugyanakkor mindenki imádni fogja. Egy dologra kell figyelnünk: jó minőségű alapanyagokból dolgozzunk! A leveles tésztát akár előre csomagolt pizzatésztára is cserélhetjük (én akkor nem kaptam), friss bazsalikomot válasszunk, jó fajta mozzarellát, de a kulcs a paradicsom. Ezen nem érdemes spórolni és természetesen ha szezonja van, akkor érdemes ebből is frisset venni. Három csomag leveles tésztából készítettem mini pizzákat, és ami minden kétséget kizáróan mutatja az étel sikerességét, hogy nagyjából 15 perc alatt felfalták mindet, és számonkérően vetették oda a kérdést, hogy "csak ennyit csináltál?"

A gyerekek imádni fogják

Ebből a példából kiindulva valószínűleg a gyerekek sem fognak csalódni, sőt nyugodtan bevonhatjuk őket is melóba, így tettünk most mi is. Ahogy a képek bizonyítják, igencsak élvezték a szaggatást, na meg a „piszkos” munkát. Azzal persze számolnunk, kell, hogy nem lesz annyira csinos a végeredmény, de ez őket kicsit sem zavarta. Így már bármikor teljesíthetjük a pizza iránti menüigényt anélkül, hogy sokat vacakolnánk vele.

Az expressz minipizza receptjét itt tudod elmenteni!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek