Hatalmas dobásra készül a Penny Market - Ennek az újításnak nagyon sokan fognak örülni!

Számos áruházlánc után most a Penny Market is beszáll a környezettudatos szupermarketek sorába. Nejlonszatyrok helyett újrahasznosítható hálós szatyrokat dobnak piacra. 

Többször is felhasználható hálós szatyrokat dob piacra a Penny Market. A kétféle méretben kapható tárolózsákokra való keresletet jelenleg Németországban tesztelik. A következő húsz hétben azt figyeli meg az áruházlánc, milyen mértékben van igény az olcsón kapható és sokáig felhasználható zsákokra a vásárlók körében.

A nejlonszatyrokat felváltó zsákok olyan gyümölcs, zöldség és pékáruk tárolására alkalmas, amelyeknek nincsen saját csomagolásuk. A jelenleg tesztidőszakban lévő két termék újrahasznosítható poliészterből készült, jelenleg 0,49 euróért és 0,99 euróért lehet kapni a két méretet. Az áruházlánc szerint a tesztidőszak azért is fontos, mert annak végén derül ki, melyik méretű zsákra nagyobb a kereslet, és melyiket lehet majd rendszeresen kapni az áruházakban.

A Penny Market újítása a cég fenntarthatósági stratégiájának egyik fontos része, a márka a következő időszakban ugyanis nagy hangsúlyt fektet majd arra, hogy minél kevesebb műanyag csomagolást állítson elő. Azok a vásárlók, akik hálós zsákokat vesznek, környezettudatosságukért cserébe extra hűségpontokban részesülnek.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Ezeket olvastad már?

via: Trade magazin

Hozzászólások (1)

magdalenatokolyi2

Ó, pedig hogy megörültem! Azt hittem, az az újítás, hogy ezentúl a raktárban is h?teni fogják a felvágottakat, nem csak akkor, amikor az eladótérbe rakják.A cikk írója képzavarban szenved. A címben hálós szatyrokról ír, de a cikk végén már m?anyag zsákokról. Gratulálok4

Címlapról ajánljuk

További cikkek