Ingyen bort ad egy étterem, ha nem telefonozol étkezéskor

Egy olasz étterem tulajdonosa megelégelte, hogy vendégei folyton a telefonjukat nyomkodják étkezés közben, így extra borral jutalmazza azokat, akik leteszik a telefonjukat.

Nemrég drasztikus lépésre szánta el magát a veronai Al Condominio étterem tulajdonosa, Angelo Lella, miután megelégelte, hogy vendégei folyamatosan a telefonjukon lógnak étkezés közben, ahelyett, hogy egymásra és a finom falatokra koncentrálnának. „A technológia olyan, mint egy drog, nem kell 5 másodpercenként ránézni a telefonra, mégis sokan nem bírják ki” – idézi a vendéglátóst a Telex cikke.

Ingyen bort kapnak azok a vendégek, akik nem telefonoznak

Egy palack bor jár azoknak a vendégeknek, akik nem telefonoznak

Angelo Lella elhatározta, hogy mindenáron elvonja vendégei figyelmét a telefonjukról.

Hogyan? Ha érkezéskor leadják a telefonjukat a bejáratnál, akkor a ház vendégei lesznek egy üveg borra. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a telefonokat kis szekrényekbe zárják az étterem munkatársai, amiknek a kulcsát megkapják a vendégek. Ha ezt a kulcsot felmutatják a pincérnek, akkor automatikusan kapnak egy ajándék bort.

Az Al Condominio étterem tulajdonosa szerint a kezdeményezést nagyon szeretik a vendégek, sőt 90 százalékuk inkább a bort és a beszélgetést választja, mint a telefont.

Igazán csodás látni, hogy az emberek felkarolták az ötletet, és beszélgetnek egymással, ahelyett, hogy üzenetekre válaszolgatnának

– mondta Angelo Lella.

A régi vágású vendéglátós tudomása szerint egyelőre ő az egyetlen, aki ilyen módon ösztönzi a telefonmentes vacsorázást, bár korábban egy toszkán étterem is bevezetett hasonló rendszert, ahol bor helyett ajándékkupont kaptak a vendégek a telefonokért cserébe, olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiába a sok étkezési javaslat és diéta: ezért kellene úgy...

Naponta felüti a fejét egy újabb diéta, egy másfajta táplálkozási tanács, egy újabb innovatív dietetikai megközelítés, de hiába, mert az utóbbi években, évtizedekben egyre romló egészségi állapotban van a magyar ember. Lássuk, mit tudtak az ezredforduló előtt a táplálkozás terén!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.