Nem a gazdagabbak adják a nagyobb borravalót az éttermekben

Egy magyar felmérés szerint komolyan megváltoztak a hazai borravalóadási szokások.

A Budapesti Gazdasági Egyetem nemrég kutatást végzett a magyarországi borravalóadási szokásokról, amelyből többek között az is kiderült, mekkora jattot adnak a magyar vendégek – írja a hamuesgyemant.hu.

Megvan, mennyit jattolnak a magyarok az éttermekben

A magyarok nem a jó kiszolgálás és az ételek miatt adnak borravalót

A kutatásból arra is fény derült, hogy a legtöbb vendég akkor is ad borravalót, ha szervízdíjat is felszámol nekik az adott étterem.

Minden hatodik férfi és nő általában a számla végösszegének 6-10%-át fizeti ki borravalóként

– írja az oldal.

...és vajon milyen megfontolásból adnak jattot a magyarok?

Mint kiderült, a többség a társadalmi elvárásoknak megfelelően jár el, vagyis a helyi szokások számítanak a legjelentősebb motivációs tényezőnek. Ezenfelül a magyarok előszeretettel adnak borravalót azokban az országokban, ahol ez a gyakorlat a kultúra része.

A felmérés egyik (talán) legmeglepőbb eredménye, hogy nem a legnagyobb keresetűek adják a legnagyvonalúbb borravalókat.

A Budapesti Gazdasági Egyetem kutatásából továbbá az is kiderült, hogy a legtöbb magyar akkor ad jattot, ha társasággal érkezik egy étterembe, vagyis nem a jó kiszolgálás vagy a finom ételek motiválják őket elsősorban.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk