Az ételfotózás nem ördöngösség!

Szeretnéd a receptjeidet szuper, saját készítésű fényképekkel illusztrálni? Az ételfotózás nem „művészet”, nem csak a profik kiváltsága, neked is sikerül, ha kipróbálod trükkjeinket!

Derítés fehér lappal

Az árnyékos vagy sötétebb részek visszaderítéséhez legegyszerűbb egy lámpás világításánál egy fehér lapot használni. Házilag is könnyen kivitelezhető, csak egy asztali lámpa és egy fehér karton kell hozzá.

A lámpa fénye hátulról vagy oldalról érkezzen, ez megrajzolja az éleket. A fehér lapot a lámpával szembe kell elhelyezni, és úgy kell irányítani, hogy az árnyékos részeket kivilágosítsa. A derítés erősségét a lap és a fotózandó tárgy távolsága határozza meg.Attól függően, hogy mekkora felületet szeretnénk visszaderíteni (világosítani), kisebb vagy nagyobb fehér lapot használjunk.

Fontos, hogy a derítőnek használt lapnak legyen egy kis tartása, ugyanis, ha le akarjuk támasztani, ne hajoljon meg, mert akkor jóval kisebb felületre verődik vissza a fény.

Derítés tükörrel

A fehér lappal való derítéshez hasonló, egyszerű fényformálási lehetőség, de jóval erősebb, irányítottabb fénye van. Előnye, hogy a konyhaablaknál is könnyen kivitelezhető, semmilyen plusz fényforrást vagy lámpát nem igényel, de természetesen lámpás világításnál is kiválóan használható.

Legyen a Te fotód a legszebb! >>

Még több praktikát fotózáshoz itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek