Az ételfotózás nem ördöngösség!

Szeretnéd a receptjeidet szuper, saját készítésű fényképekkel illusztrálni? Az ételfotózás nem „művészet”, nem csak a profik kiváltsága, neked is sikerül, ha kipróbálod trükkjeinket!

Derítés fehér lappal

Az árnyékos vagy sötétebb részek visszaderítéséhez legegyszerűbb egy lámpás világításánál egy fehér lapot használni. Házilag is könnyen kivitelezhető, csak egy asztali lámpa és egy fehér karton kell hozzá.

A lámpa fénye hátulról vagy oldalról érkezzen, ez megrajzolja az éleket. A fehér lapot a lámpával szembe kell elhelyezni, és úgy kell irányítani, hogy az árnyékos részeket kivilágosítsa. A derítés erősségét a lap és a fotózandó tárgy távolsága határozza meg.Attól függően, hogy mekkora felületet szeretnénk visszaderíteni (világosítani), kisebb vagy nagyobb fehér lapot használjunk.

Fontos, hogy a derítőnek használt lapnak legyen egy kis tartása, ugyanis, ha le akarjuk támasztani, ne hajoljon meg, mert akkor jóval kisebb felületre verődik vissza a fény.

Derítés tükörrel

A fehér lappal való derítéshez hasonló, egyszerű fényformálási lehetőség, de jóval erősebb, irányítottabb fénye van. Előnye, hogy a konyhaablaknál is könnyen kivitelezhető, semmilyen plusz fényforrást vagy lámpát nem igényel, de természetesen lámpás világításnál is kiválóan használható.

Legyen a Te fotód a legszebb! >>

Még több praktikát fotózáshoz itt találsz >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?