Ezt add a gyereknek enni, hogy magasabb legyen az IQ-ja

Egy kutatás szerint bizonyos ételekkel emelheted gyermeked intelligencia-szintjét.

Nem mindegy, milyen ételeket adunk gyermekeinknek, hiszen a helyes táplálkozás teljes egészségükre, többek közt agyuk fejlődésére is befolyással van. Egy friss kutatásból megállapították, egy bizonyos élelmiszertípus segíthet abban, hogy magasabb legyen a gyermekek IQ-ja.

Mielőtt belevágnánk, pontosan mi is derül ki a kutatásból, érdemes tisztázni az intelligenciatípusokat.

Az intelligencia működését két nagy csoportba szokták sorolni, így megkülönböztetik a fluid és a kristályos intelligenciát.

Mi a kettő között a különbség?

A jelenleg elfogadott tudományos megközelítés az intelligenciát két nagy csoportra osztja, megkülönböztet fluid (folyékony) és kristályos intelligenciát. A kristályos intelligencia azt mutatja meg, hogy a tanult ismereteket, gyűjtött tapasztalatokat mennyire tudjuk hatékonyan alkalmazni. A fluid intelligencia ezzel szemben az új információk hasznosításáról, az eddig ismeretlen feladatokra, élethelyzetekre adott válaszokról szól, egyfajta találékonyságot fejez ki.

Ilyen ételeket adj a gyereknek, hogy magas legyen az IQ-ja

Míg a fluid intelligencia inkább fiatalkorban fejlődik ki, addig a kristályos idősebb korban. Előbbit vizsgálta egy kutatás, melyet nemrégiben az Environmental Pollution szaklapban publikáltak.

Mit állapítottak meg?

A kutatók arra jutottak, hogy a bio élelmiszerek magasabb intelligenciát eredményeznek. A vizsgálat során több mint ezer 6 és 11 év kor közötti európai gyereket vizsgáltak meg.

Megállapították, hogy a vegyszermentes gazdaságból származó élelmiszert fogyasztó gyerekek jobban teljesítettek a fluid intelligenciát próbára tevő teszteken.

Ezen kívül hatékonyabban tudtak egy adott feladatra koncentrálni, gyorsabban tanultak, és memóriájuk is fejlettebb lett.

Dr. Jordi Júlvez, a tanulmány egyik szerzője elmondta, hogy a bio élelmiszerekben általában több a tápanyag, a vitamin és a telítetlen zsírsav, melyek jobban segítik az agy fejlődését.

Forrásunk volt.


Még több életmód cikk:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.