Keresik a süteményt, amit Erzsébet királynőről nevezhetnek el

Erzsébet királynő idén ünnepli koronázásának 70. évfordulóját, ennek alkalmából pedig keresik azt az új sütemény, amit elnevezhetnek róla.

Szinte hihetetlen, de Erzsébet királynő már 69 éve ül a trónon, és idén platina jubileumot ünnepel, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját. Ennek tiszteletére országszerte keresik a legfinomabb süteményt, amit aztán az évforduló alkalmából Erzsébet királynőről neveznek majd el.

A Buckingham-palota által meghirdetett süteményverseny minden nyolc és annál idősebb brit állampolgár jelentkezhet saját receptjével. A beérkezett receptekből végül a zsűri választja majd ki a legjobb ötöt, majd ebből választják ki későbbiekben a győztest.

A zsűri pedig olyan hírességekből áll, mint például Dame Mary Berry, a Great British Bake Off korábbi zsűritagja, Monica Galetti, a MasterChef: The Professionals zsűritagja és Mark Flanagan, a Buckingham-palota főszakácsa.

Keresik a süteményt, amit Erzsébet királynőről nevezhetnek el

Az eredményhirdetés után a győztes receptet a publikum számára is elérhetővé teszik, valamint a jubileumi hétvége során, az ország minden éttermében meglehet majd kóstolni. Kíváncsian várjuk, mi lesz a nyertes sütemény!

Forrásunk volt.


Még több a királyi családról:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezt a táblát mostantól minden boltban látni fogod

Kedden lép életbe a Magyar Kormány által bevezetett élelmiszerstop. Február 1-től hat alapélelmiszer árát fagyasztják be az üzletekben, erről pedig minden boltnak már a belépéskor tájékoztatnia kell a vásárlókat.